RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Najveći uspjeh veleučilišnog studentskog sporta dosad

U završnicu Sveučilišnog studentskog prvenstva Republike Hrvatske u odbojci za studentice, koje je održano 4. i 5. lipnja 2011. u Vinkovcima, plasirale su se ekipe Sveučilišta u Osijeku, Splitu i Rijeci i Veleučilišta u Vukovaru.


Moramo napomenuti da su naše djevojke imale najteži put do finala,  a izborile su ga osvajanjem prvog mjesta na Prvenstvu veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u Slavonskom Brodu, kao i drugo mjesto na poluzavršnici u Osijeku, ostavivši iza sebe ekipu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Prvog dana natjecanja odigrani su polufinalni parovi između ekipa Osijeka i Splita te Rijeke i Vukovara.

 

Vukovarke su odigrale angažirano, agresivno, s velikom željom i htijenjem, te su od početka do kraja susreta dominirale u svakom segmentu igre. Iako je cijela ekipa u ovom meču igrala na visokom nivou, ipak bismo naglasili učinak kapetanice Ane Starčević, koja je ostvarila velik broj poena i u napadu bila nerješiva enigma za Riječanke. Konačni rezultat bio je 3:0 (25:10, 25:18, 25:21) u korist naših djevojaka.

 

Drugo polufinale pripalo je Osječankama također s rezultatom 3:0 (25:20, 25:25:14,25:22), tako da  je publika očekivala veliko slavonsko finale!

 

Finalna utakmica priredila je pravu dramu i peti set pripao je njima jedino zahvaljujući činjenici što Osječanke imaju širu klupu. Našim djevojkama moramo čestitati na hrabroj i srčanoj borbi do zadnjeg poena, pogotovo šestorci koja je odigrala cijeli turnir bez zamjena. Osječanke su u svojim redovima imale dvanaest podjednako dobrih igračica  čija se postava stalno rotirala, a to je donijelo prevagu u petom setu, u kojem su naše djevojke ostale bez dovoljno snage i svježine. Konačni rezultat bio je 3:2 za Sveučilište u Osijeku (23:25, 25:23, 25:18, 22:25, 15:3).

 

Ekipu koja je osvojila drugo mjesto činile su: Anita Plišo, Aleksandra Panić, Matea Rajković, Vanja Mrđanov, Andrea Prša i Ana Starčević. Pored članica prve šestorke, ekipu su činile i Marina Džapo, Kristina Borovec, Magdalena Mijić i Ružica Bošnjak. Voditelji ekipe na natjecanju bili su prof. Marko Zeljković i prof. Dražen Pejić.

 

Osječankama čestitamo na zasluženoj pobjedi i želimo puno uspjeha na Europskom studentskom prvenstvu sljedeće godine u Barceloni!

Objavio: Administrator | 15.06.2011.