RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Nova 4 milijuna za naše Veleučilište

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara, 9. lipnja 2020. godine, predstavljen je projekt vrijedan nešto manje od 4 milijuna kuna nastao još jednom suradnjom Razvojne agencije Vukovar, Učilišta Studium, Ekonomske škole Vukovar i našeg Veleučilišta.

 

Riječ je o projektu „STEP UP – unaprijeđene i razvoj stručne prakse u visokom obrazovanjučija je ukupna je vrijednost projekta  3.991.785,30 kn, a cilj ovoga projekta koji traje 36 mjeseci je unaprjeđenje i provedba stručne prakse za studente Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje zapošljavanja. Ciljana skupina projekta su studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, studenti koji pohađaju stručnu praksu te nastavno i nenastavno osoblje. Provedbom stručne prakse i razvojem Centra za razvoj karijere omogućava se studentima Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje mogućnosti za zapošljavanje, a kroz ovaj je projekt novozaposlena jedna osoba, odnosno voditelj Centra za razvoj karijere što nas čini posebno sretnim jer tako doprinosimo i potičemo novo zapošljavanje u našem gradu.

 

„Krajnju korist ovoga projekta imat će zapravo poslodavci jer ćemo kroz ovaj projekt, koji omogućava stručnu praksu, obučiti mlade ljude koji će na tržište izaći potpuno stručni za posao koji se obrazuju,“ istaknuo je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička dr.sc. Željko Sudarić.

 

Veleučilište svakodnevno ulaže značajna financijska sredstva u napredovanje, studentski standard, dodanu edukaciju nastavnika i studenata, a dokaz tome je i iznos od sto milijun kuna koje je Veleučilište osiguralo iz europskih fondova i donijelo u naš grad kroz projekte izgradnje novog Studentskog doma i obnovu Radničkog doma u Borovu Naselju.

 

Fotografije Grad Vukovar

Objavio: Administrator | 10.06.2020.