RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održana 8. promocija veleučilišnih prvostupnika

U nazočnosti obitelji i prijatelja, nastavnika i suradnika Veleučilišta Lavoslava Ružičke, gostujućih dekana i prodekana fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i veleučilišta i visokih škola iz Hrvatske te uzvanika iz društvenog života Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemke županije, u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je u srijedu, 21. prosinca 2011., osma svečana promocija završenih studenata stručnih studija. Tom je prigodom pred Promotorskim povjerenstvom kojeg su činili dekan prof. dr. sc. Antun Pintarić, prodekan za nastavu v. pred. dr. sc. Milorad Ćpurdija i prodekan za razvoj i stručni rad prof. dr. sc. Tihomir Živić u stručne prvostupnice i prvostupnike (baccalaureus/baccalaurea) Fizioterapije, Trgovine i Uprave u punoj dvorani promaknuto ukupno 57 promovenata.

 

Nakon domaćina, dekana Pintarića, prigodnim riječima, uz čestitke za nastupajuće blagdane, prvostupnicima i gostima obratio se i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, dipl. ing., a nakon samog čina svečane promocije najuspješnijim studenticama i studentima u akademskoj god. 2010./11. uručeno je šest dekanskih nagrada (novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kn, prigodni blagdanski darovi i Veliki rječnik stranih riječi) kojima Veleučilište tradicionalno prepoznaje i promiče izvrsnost.

 

Dekan Pintarić naglasio je kako je prvostupničke svjedodžbe Veleučilišta dosad dobilo 360 alumna, te da nastavu u matičnoj ustanovi u Vukovaru i na Dislociranom studiju Fizioterapije u Pregradi trenutačno ukupno pohađa 1.000 redovitih i izvanrednih studenata. U tijeku je i rekonstrukcija potkrovlja veleučilišne zgrade, smještene u nekadašnjoj neoklasicističkoj Palači Jirkovsky, a dodatnih 1.300 m2 iskoristivog prostora preduvjet su intenziviranju napora glede osnutka specijalističkih studija.   

 

Kraćim glazbenim programom svečanost je uveličao i osebujni vukovarski saksofonski duo, majka i sin Aleksandra i Marko Krtinić, kao najljepši dokaz plodotvornog spoja ljubavi, nadarenosti i upornosti.   

Objavio: Administrator | 21.12.2011.