RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Tribina: Prirodna znanost i teologija - suradnja i nesporazumi

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na tribinu Prirodna znanost i teologija - suradnja i nesporazumi. Sigurni smo da će ovaj prvorazredni događaj pobuditi Vaše zanimanje, kako zbog teme, tako i zbog gostiju koji predstavljaju istinske znanstvene institucije u svojim područjima djelovanja.


Gosti:

Dr. sc. Vladimir  Paar, redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Dr. sc. Tomislav  Ivančić, profesor emeritus Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta sveučilišta u Zagrebu, predstojnik Centar za duhovnu pomoć  Zagreb.

                           

Moderator:  doc. dr. sc. Dubravka Smajić, Osijek

              

Tribina će se održati u velikoj dvorani hotela «Lav» u Vukovaru 16. veljače 2011. (srijeda) u 18.00 sati.


Akademik Vladimir Paar, jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika u svojim se istupima začuđujuće upotpunjuje s profesorom-emeritusom, dr. sc. Tomislavom Ivančićem, dugogodišnjim  pročelnikom Katedre fundamentalne teologije. Njihova, širem auditoriju prilagođena izlaganja, uvjerljivo dokazuju da je jaz između znanosti i teologije umjetno stvoren i da nesporazumi, zapravo, nemaju znanstveno utemeljenje.

 

Tribina otvara nove vidike i daje uvjerljive odgovore na brojna pitanja: jesu li nastanak svemira i život na Zemlji plod slučajnosti, ili stvaralačke intervencije; koliko suvremena znanost drži do Darwinove teorije o evoluciji; ima li čovjek uz tijelo i psihu i svoju duhovnu dimenziju; je li duh mitski teološki pojam, ili sve važnije područje suvremenih neuroznanstvenih istraživanja... Na ova, ali i niz drugih pitanja, odgovore će dati vrhunski fizičar Paar i vrhunski teolog Ivančić. 

Sigurni smo da će 16. veljače u 18.00 sati, velika dvorana hotela «Lav» u Vukovaru biti mjesto koje će oplemeniti sve one koji traže dublji smisao, životni oslonac i osobnu sreću.

 

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu!


Objavio: Administrator | 14.02.2011.