RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Francuski studenti-humanitarci posjetili Veleučilište

U sklopu posjete Hrvatskoj u cilju proširenja mreže svog humanitarnog djelovanja u segmentu pomoći osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, francuski studenti-humanitarci posjetili su i Vukovar. Radi se o nevladinoj organizaciji "Equinox", osnovanoj od strane studenata Katoličkog univerziteta u Lionu. U zadnjih deset godina imali su uspješne akcije pomaganja osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u Crnoj Gori i Bosni (10 godina) a sada bi mrežu pomoći proširili i na Hrvatsku.

 

Cilj posjeta je bila Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići", a kako Veleučilište ima partnerski sporazum s Udrugom u segmentu volontiranja naših studenata, dogovorena je i posjeta Veleučilištu u cilju povezivanja te razmjene iskustava i informacija u segmentima volontiranja i angažmana studenata u aktivnostima civilnog društva. Studente-humanitarce je dočekao i pozdravio prodekan za međunarodnu suradnju, stručni i znanstveno istraživački rad dr.sc. Nebojša Nešić, v.pred., a potom su obišli zgradu sa koordinatorom za volontere Veleučilišta Stjepanom Jelicom.

 

"Ugodno smo iznenađeni opremljenošću Veleučilišta, kao i brojem studenata volontera. Teško mi je priznati, ali imate bolje Veleučilište od našega." rekla je Marion Picart iz Equinox-a.
Objavio: Administrator | 21.02.2016.