Raspored Studomat Nastavnici Kalendar Natječaji Mapa weba WebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održana videokonferencija prigodom 20. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Drugu godinu zaredom, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru ugostilo je prigodom obilježavanja 20. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u srijedu, 16. studenog 2011., učenike 8. razreda s područja grada Vukovara, koji su zajedno sa svojim nastavnicima priredili projekt „Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“. Videokonferenciju je iz Vukovara vodila Lidija Miletić, prof., ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, i Darko Tufekčić, profesor povijesti. Na početku konferencije nazočnima se obratila gđa Renata Ivanković, voditeljica CARNetovih posebnih obrazovnih programa, uz čiju je suradnju ova videokonferencija i održana.

 

Učenici osnovnih škola iz različitih hrvatskih gradova priredili su više prezentacija na temu Domovinskog rata, s javljanjima od Dubrovnika do Splita, Šibenika, Zadra, Gospića, Malog Lošinja, Pule, Zagreba, Varaždina, Osijeka i Vukovara.

 

Nazočnima su se obratili i dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja „Ivo Pilar“, koji je imao kratko izlaganje  na temu „Domovinski rat kao odrednica  hrvatskog identiteta“, profesor Franjo Čičak iz Agencije za odgoj i obrazovanje, te dr. sc. Dražen Živić, voditelj Područnog ureda Instituta „Ivo Pilar“ u Vukovaru, koji je svojim izlaganjem zaključio videokonferenciju.

Objavio: Tihomir Živić | 17.11.2011.