RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Medalje u obje konkurencije!

Povodom proslave Dana grada Vukovara 8.svibnja održana je Regata Sv. Filipa i Jakova na kojoj su nastupili i osmerci našeg Veleučilišta.

Pored studentskih posada na natjecanju je sudjelovalo desetak veslačkih klubova s preko 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Natjecanje je otvorio pozdravnim govorom gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, a između ostalih, nazočnima su se obratili predsjednik HVK Vukovar Siniša Å ijanović i gvardijan vukovarski fra Gordan Propadalo.

Član počasnog odbora bio je Prodekan za nastavu Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru dr.sc. Milorad Ćpurdija koji je uručio medalje našim studenticama koje su osvojile sjajno drugo mjesto u utrci osmeraca zaostavši iza pobjedničkog tima Medicinskog fakulteta iz Zagreba par sekundi.

Žensku posadu činile su: Ivana Nakić, Marina Krnjić, Ana Turkalj, Sabina Ferčec, Ivana Gubić, Antonija Bek, Marija Klaić, Ana Perak i kormilar Ivana Tunjić.

Njihovi muški kolege doveslali su do trećeg mjesta pretekavši u završnici posadu Agronomskog fakulteta iz Zagreba iako su imali problema sa startom i  kasno su  krenuli.

Mušku posadu činili su: Dino Hribar, Sven Andrašek, Boris Didović, Davor Radić, Bruno Marić, Zlatko Lovaković, Alen Bekavac, Zvonimir Tvorek s kormilarom Renatom Maričić.

Prva dva mjesta osvojile su posade Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje iz Zagreba i Rudarsko Naftno Geološkog fakulteta iz Zagreba.

Studentima su utrke dobro došle kao priprema za predstojeća velika studentska veslačka natjecanja koja ih ubrzo očekuju  u Novom Sadu i Zagrebu.

Sa željom da se i sa tih natjecanja vrate sa odličjima želimo im puno uspjeha i još jednom čestitamo!

U realizaciji ostvarenih rezultata najveće zasluge pripadaju treneru Daliboru Žigiću kao i koordinatoru za sport na vukovarskom Veleučilištu prof. Draženu Pejiću
Objavio: Administrator | 12.05.2011.