RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Svečana promocija svršenih studenata Veleučilišta
Svečana promocija svršenih polaznika stručnih studija Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru održana je po prvi put.  Promocija je započela himnom 'Lijepa naša' koju su izveli studenti Umjetničke akademije iz Osijeka,  te minutom šutnje  u znak počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Prof. dr. sc. Antun Pintarić, dekan, Veleučilišta pozdravio je nazočne promovente i cijenjene goste na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i športa, prof. dr. sc. Draganom Primorcem, predstavnike Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara  te ostale uzvanike iz kulturnog i javnog života.

U kratkoj prezentaciji dekan se osvrnuo na protekle tri godine rada Veleučilišta, obnovu zgrade, otvorenje Ciscove i Microsoftove akademije, izgradnju spomeničkog rondela nobelovca  Lavoslava Ružičke, ispred Veleučilišta, otvorenje dislociranog Studija fizioterapije u Pregradi, te najavio planove za otvorenje Dislociranog studija vinarstva, vinogradarstva i hortikulture u Iloku, kao i zgradnju budućeg  Studentskog centra u Vukovaru. 

Uslijedila je svečana promocija.  Mr. sc. Gordana Bujišić, pročlnica Studija fizioterapije, promovirala je dvadeset šest studenata u stručne prvostupnike Fizioterapije.
U stručne prvostupnike trgovine promovirano je pet studenata, a u stručne prvostupnike javne uprave pet svršenih polaznika. Čast da bude promotor  za ova dva studija imao je prof. dr. sc. Tihomir Živić, prodekan za razvoj i stručni rad Veleučilišta

Studentica Silvija Sikora kao predstavnica studenata pozdravila je sve nazočne i zahvalila se na trudu i zalaganju svima onima koji su svojim radom doprinijeli da projekt Veleučilišta u Vukovaru uspije te da studenti danas mogu dobiti svoju svjedodžbu.

Uslijedio je kratak govor ministra prof. dr. sc Dragana Primorca, koji je najavio da će sljedeće godine Veleučilište dobiti i Specijalistički studij, što je izazvalo velik pljesak u prepunoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru.
Na kraju promocije gosti su imali prilike poslušat i kratak glazbeni program gitarističkog trija Srednje glazbene škole Franjo Kuhača iz Osijeka, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak.

Objavio: admin | 18.12.2008.