RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Prvi međunarodni nastup veslača

U organizaciji zagrebačkog Sveučilišta i Veslačkog kluba Danubius 1885, u petak, 13. 05. 2011., u Novom Sadu je održana Međunarodna studentska veslačka regata na kojoj su nastupili muški i ženski osmerci Sveučilišta iz Novog Sada, Beograda i Zagreba i Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara.

 

Spomenuta Sveučilišta nastupila su s dvije posade u muškoj i ženskoj konkurenciji, a naš muški osmerac osvojio je peto mjesto. Za muški osmerac veslali su Alen Bekavac, Dino Hribar, Zlatko Lovaković, Siniša Å ijanović, Domagoj Mandurić, Bruno Marić, Davor Radić, Zvonimir Tvorek i kormilarica Renata Maričić.

 

Studentice su u neizvjesnoj utrci zauzele izvrsno treće mjesto. Za ženski osmerac veslale su Antonija Bek, Ivana Gubić, Marija Klaić, Marina Krnić, Renata Maričić, Ivana Nakić, Ana Perak, Ana Turkalj i kormilarica Jelena Dretvić.

 

Nakon iscrpljujućih utrka koje su se odvijale ispred gradske plaže Å trand studenti i studentice nastavili su zajedničko druženje na večeri u restoranu Cesla na obali Dunava i kasnijoj zabavi u diskoteci Dolly Bell.

 

Voditelj ekipe na natjecanju bio je trener Dalibor Žigić, dok su u pratnji bili i predsjednik SUSVEVU-a Dražen Pejić, prof., i predsjednik HVK-a Vukovar prof. dr. sc. Siniša Å ijanović.

Objavio: Administrator | 18.05.2011.