RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Studenti Upravnog studija na Simuliranom parlamentu u Hrvatskom saboru

Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji i ove godine ELSA Hrvatska pozvala je studente Veleučilišta na Simulirani parlament u Hrvatski sabor koji je održan 20. svibnja 2015. godine. Na Simuliranom parlamentu sudjelovalo je više od 100 studenata sa četiri pravna fakulteta (Osijek, Split, Rijeka i Zagreb) među kojima je bilo i 25 studenata Upravnog studija kao jedinog Veleučilišta.

Za raspravu oko Zakona o udomiteljstvu studenti Veleučilišta su se izvrsno pripremili za ulogu saborskih zastupnika i čvrsto zastupali svoje stavove. Sudionike Simuliranog parlamenta prigodnim riječima pozdravili su predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i saborski zastupnici Josip Salapić, Peđa Grbin te Davorin Mlakar. Prilikom obilaska zgrade Hrvatskog sabora studenti su imali priliku uživo, s galerije, promatrati aktualnu sjednicu Hrvatskog sabora.

Osim sudjelovanja na Simuliranom parlamentu studenti su posjetili Visoko učilište Effectus, visoku školu za financije i pravo gdje im je Vedran Ceranić, mag.iur.et.pol. održao prezentaciju o njihovim studijskim programima.

Studenti su se iz Zagreba vratili obogaćeni novim spoznajama, prijateljstvima i čvrstom odlukom da se i iduće godine ponovi ovo nezaboravno iskustvo.

Studente su za Simulirani parlament pripremali i vodili na studijsko putovanje: Danijela Romić, univ.spec.admin.publ., Željka Vajda Halak, dipl.iur. i Ivan Belaj, mag.iur.

 

Objavio: Administrator | 28.05.2015.