RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Američki i osječki studenti u posjeti Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

U ponedjeljak, 25. svibnja 2015. studenti North Carolina State University iz SAD-a i studenti Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku u okviru zajedničkog studijskog usavršavanja u organizaciji osječke udruge TEHNOstart posjetili su Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

TEHNOstart je udruga specijalizirana za tehnologijsku i poduzetničku izobrazbu i zabavu mladeži i svojim programima nastoji dopuniti redovite obrazovne programe dodatnim sadržajima.

Studente je pozdravila v.d. dekanice mr.sc. Sandra Mrvica Mađarac, a predavanja vezana uz rad studentskog poduzetničkog inkubatora održali su voditelj studentskog poduzetničkog inkubatora Miljenko Å mit, mag.oec. i mr.sc. Darija Ivanković.

U sklopu posjeta potpisan je i Sporazum o suradnji između TereTehnopolis d.o.o. i Veleučilišta. Tera je razvijanjem kompetencija i opremanjem poslovnog prostora postigla važan cilj, profilirala se kao institucija s potpunim rješenjima za inovativne poduzetnike. Kontinuirano poboljšanje usluga temelj je poslovne politike Tere. Tijekom 2008. godine Tera je postala dio EEN - europske poduzetničke mreže i na taj način je omogućeno pružanje usluga koje su do tada bile dostupne jedino stanarima inkubatora.

Veleučilište i TeraTehnopolis d.o.o. surađivat će u područjima: organiziranju stručnih skupova o tema od zajedničkog interesa, suradnji u izvođenju Stručne prakse studenata, suradnji u pripremi studenata za sudjelovanje na natjecanju BUDI UZOR, suradnji u provedbi treninga studenata u studentskom poduzetničkom inkubatoru i dr. Studenti Veleučilišta već su sudjelovali na natjecanju BUDI UZOR, a na ovaj način suradnja će se dodatno poboljšati.

Sporazum su potpisali direktor prof.dr.sc. Ivan Å tefanić i v.d. dekanice mr.sc. Sandra Mrvica Mađarac.

Objavio: Administrator | 28.05.2015.