RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Uspješni nastup Veleučilišta na Državnom prvenstvu veleučilišta i visokih škola

Državno prvenstvo veleučilišta i visokih škola održano je 16. i 17. travnja 2011. u Slavonskom Brodu. Na natjecanju je sudjelovalo preko 300 studenata s 19 veleučilišta i visokih škola RH, među kojima i naša muška nogometna, stolnoteniska te ženska odbojkaška ekipa,

 

Prvog dana prvenstva odvijala su se natjecanja po skupinama, u kojima je nogometna ekipa, u skupini s Veleučilištem u Kninu i Veleučilištem u Požegi, uvjerljivim pobjedama (4:0, 6:1) osvojila prvo mjesto, dok je ženska odbojkaška ekipa, nakon uvjerljive pobjede protiv Veleučilišta u Gospiću (2:0), pobijedila Tehničko veleučilište u Zagrebu (2:1) u dramatičnoj završnici utakmice koju su, radi neizvjesnosti do samog kraja (28:26, 23:25, 15:13) i atraktivne igre, mnogi proglasili najljepšom utakmicom prvenstva. Moramo napomenuti da je ulazak u završnicu natjecanja osigurala ekipa bez tri studentice-članice ŽOK Vukovar, koje su se ekipi priključile u nedjeljnom polufinalu.

 

Stolnoteniska ekipa igrala je u skupini s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Veleučilištem u Karlovcu te izgubila oba susreta, a time je ostvarila plasman od 5. do 6. mjesta.

 

Polufinalne parove činili su pobjednici skupina, među kojima i naša muška nogometna i ženska odbojkaška ekipa.

 

Prvi polufinalni susret naši studenti odigrali su protiv nogometne ekipe Veleučilišta VERN, koja je zasluženom pobjedom u potpunosti opravdala ulogu favorita prvenstva. U susretu za treće mjesto ekipa našeg Veleučilišta lakoćom je pobijedila Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici rezulatatom 6:2.

 

Polufinalni susret naše su odbojkašice odigrale ponovo s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu, koje se kroz doigravanje drugoplasiranih ekipa plasiralo u polufinale. Ovaj put, pojačana ekipa Vukovara nadigrala je protivnice rezultatom 2:0 (25:10, 25:7) te izborila finale, u kojem su rezultatom 2:0 (25:14, 25:18) pobijedile ekipu Veleučilište u Karlovcu. Osvajanjem prvog mjesta studentice su osigurale nastup na poluzavršnici Državnog sveučilišnog studentskog prvenstva sredinom svibnja u Osijeku.

 

Sastavi ekipa našeg Veleučilišta:

Odbojka (ž)

 1. Marina Džapo (kap.)
 2. Ivana Kozić
 3. Anita Plišo
 4. Andrea Prša
 5. Kristina Borovec
 6. Ana Perak
 7. Ivana Gubić
 8. Vlatka Maričić
 9. Katarina Unukić
 10. Ružica Bošnjak
 11. Magdalena Mijić
 12. Sara Farkaš
 13. Matea Rajković
 14. Aleksandra Panić
 15. Vanja Mrđenov

Voditelj ekipe: Marko Zeljković

Nogomet

 1. Dejan Ljikar (kap.)
 2. Ivan Batrac
 3. Jurica Nikolić
 4. Ivan Santner
 5. Marko Ovničević
 6. Marko Krmpotić
 7. Dario Å alek
 8. Josip Grbanović
 9. Filip Å imunović
 10. Hrvoje Novoselić
 11. Tomislav Lešić
 12. Davor Kvesić

Voditelj ekipe: Dražen Pejić

Stolni tenis

 1. Mislav Maras
 2. Damir Mezeji

Voditelj ekipe: Željko Sudarić

autor: Administrator

Objavio: Administrator | 19.04.2011.