RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Prva promocija udžbenika na Veleučilištu
U četvrtak, 31.ožujka 2011.g  na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru prvi put je održano predstavljanje novog udžbenika pod naslovom "Medicinska etika".
U ime Veleučilišta kao domaćina, ali i suradnika u izdanju, nazočne je pozdravio dekan prof. dr. sc. Antun Pintarić. Naglasio je kako gotovo nema ljudskog djelovanja koje može društveno korisno funkcionirati bez etičkih načela. Studenti medicine u Hrvatskoj, pa tako i studenti Fizioterapije u Vukovaru, ovim su udžbenikom dobili novi svjetionik svoje profesije, zaključio je dekan Pintarić.
Mnogim uzvanicima i brojnim studentima prigodnim su se riječima obratili urednici prof. dr.sc. Stella Fatović-Ferenčić i professor emeritus Antun Tucak, te recenzenti prof. dr. sc. Niko Zurak, bivši dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu, te prof. dr. sc. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku.
Nazočnima se obratila i predstavnica izdavača Medicinske naklade iz Zagreba, gospođa Anđa Raič, koja je iskazala zadovoljstvo suradnjom na ovom udžbeniku tri visoka učilišta - Medicinski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, te Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. U ime izdavača darovala je knjižnici Veleučilišta 35 primjeraka predstavljenog udžbenika.
Potom je dekan darovao udžbenike najistaknutijim  studentima Fizioterapije, kao poticaj za nastavak uspješnog studiranja. Knjige su dobili Dino Hribar, Dejana Davidović, Toni Žulj, Stefan Bošković i Valentina Bošnjak.
Ovom važnom događaju za Veleučilište nazočili su saborski zastupnik Petar Mlinarić, ravnatelj KBC Osijek dr. sc. Željko Vranješ, prodekan za nastavu i studente Medicinskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Ivan Dobrić, prof.dr.sc. Katarina Å akić-Zdravčević, ravnatelj OB Zadar dr.sc. Dario Nakić, prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, te liječnici i osoblje Opće bolnice Vukovar, nastavnici i studenti Veleučilišta, kao i vanjski suradnici studija Fizioterapije. (AP)
Objavio: Administrator | 05.04.2011.