RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Studentski dan sporta

Početak studentskog sporta vežemo uz 1919. godinu kada je osnovana međunarodna studentska konfederacija. Nakon toga uslijedila je organizacija 1. Svjetskih sveučilišnih igara 1923.godine i od tada pa sve do današnjeg dana, snaga studentskog sporta raste i postaje jedna od glavnih osovina zdrave akademske zajednice.
Četvrti po redu Studentski dan sporta, ponedjeljak, 28.svibnja.2012. godine, organizira se u velikoj i maloj Sportskoj dvorani Borovo od 13 do 18 sati!

U sklopu studentskog dana sporta biti će organizirane dvije revijalne nogometne utakmice između ekipe SUSVEVU i ekipa PFVK(Poljoprivredni fakultet Vinkovci-13 sati) i ekipe profesora VEVU(16 sati).
Studentski dan sporta je sportsko-rekreativno događanje koje ima za cilj iz godine u godinu osvješćivanje važnosti sporta i rekreacije kod studentske populacije. 
Po čemu je važan Studentski dan sporta i studentski sport uopće?
Studentski život odvija se intenzivnim i stresnim tempom, isprepleten je različitim obavezama, nepredviđenim problemima i teškoćama. Sport je upravo nešto što nam daje novu energiju, kroz koji učimo nove stvari, odmičemo se od zagušljive stvarnosti i radimo veliku uslugu našem zdravlju. Studentska populacija izuzetan je intelektualni motor koji pokreće snaga volje i želje za znanjem, a koji će biti u punom pogonu u kombinaciji sa sportom i rekreacijom. 
Studentski dan sporta otvara priliku prvenstveno za upoznavanje sebe i drugih ljudi, te na najbolji mogući način prezentira i približava ljepotu sporta upotpunjenu nevjerojatnom atmosferom, čistom pozitivom i zajamčenom zabavom. 
POZIVAMO VAS DA DOĐETE U DVORANE I ZABAVLJATE SE S NAMA U OMILJENOM SPORTU I POKAŽETE DA NISTE SAMO INTELEKTUALNA SNAGA VEĆ DA U VAMA VRIÅ TI I SNAŽAN SPORTSKI DUH!!!
Pozivamo na druženje i zabavu, osim naših studenata, i sve nastavno osoblje, koji podržavaju sport i uviđaju njegovu pravu važnost u oblikovanju čiste, disciplinirane i uspješne akademske zajednice!
Studentski zbor u suradnji sa Sportskom studentskom udrugom VEVU želi Vam ispunjen, nezaboravan i lijepo proživljen Studentski dan sporta!

 

                                                                                      Predsjednik SUSVEVU:

                                                                                  pred. Dražen Pejić mag. cin.

Objavio: Dražen Pejić | 24.05.2013.