RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Odbojkašice i stolnotenisači Veleučilišta prvaci države
Studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru sudjelovali su na 4. Prvenstvu veleučilišta i visokih škola, koje je održano u Puli 23.-25.03.2012. Nastupilo je sveukupno 12 veleučilišta i visokih škola sa preko 300 natjecatelja u odbojci, futsalu, stolnom tenisu i šahu.

     Odbojkašice i stolnotenisači osvojili su 1. mjesta na natjecanju dok su se nogometaši okitili brončanom medaljom.

     Odbojkašice su obranile prošlogodišnji naslov te su opravdale ulogu favorita i u skupnoj fazi natjecanja pobjeđivale rezultatom 2:0; Visoku školu za menadžment i turizam u Virovitici, Veleučilište u Čakovcu i Visoku školu za financijski menadžment iz Zagreba. U polufinalu naše djevojke pobijedile su Zdravstveno veleučilište iz Zagreba rezultatom 2:0 (25:12, 25:13) dok je finalni susret protiv VERN-a ponudio neizvjesniju završnicu  i pobjedu naših studentica 2:0 (25:22,25:23).

     Odbojkaška ekipa SUSVEVU: Mery Ann Jakovčević, Anja Grbić, Valentina Đapić, Matea Rajković (cap.), Martina Gazibara, Tihana Stojčević, Matea Å utalo, Ružica Bošnjak, Magdalena Mijić, Dejana Macura i Marija Ručević.

Voditelj ekipe:Dražen Pejić,mag.cin.

      Stolnotenisači Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara Tomislav Klaić i Denis Dudaš redom su nadigrali sve suparnike na putu do finala. Finalni susret protiv Tehničkog veleučilišta iz Zagreba ponudio je pravu dramu gdje je u odlučujućoj igri parova u tie-breaku petog seta sreća bila na našoj strani. Ovim putem zahvalili bi se i podršci sa tribina naših nogometaša koji su zdušno navijali i bodrili stolnotenisače do pobjede!

     Naša futsal momčad plasirala se u polufinale nakon dvije lagane pobjede u skupini protiv Veleučilišta u Čakovcu  (7:2) i domaćina Visoke tehničke škole u Puli (8:2). Nažalost na toj utakmici ozlijedio se igrač petorke Kristijan Mavrović što se pokazalo velikim nedostatkom u daljnjem natjecanju. Utakmicu polufinala protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu izgubili smo rezultatom 7:4, ali su dečki pokazali karakter i odmah nakon polufinalnog dvoboja u utakmici za treće mjesto pobijedili Veleučilište u Karlovcu rezultatom 3:2.

     Futsal SUSVEVU momčad: Ivan Santner, Ivan Batrac, Hrvoje Novoselić, Marko Krmpotić, Dinko Å ubarić (cap.), Marko Vukasović, Davor Nemet, Vlatko Jurešić, Jurica Nikolić, Filip Å imunović, Kristian Mavrović, Vedran Puškarić, Dino Carević i Marko Ovničević.

Voditelji momčadi: Josip Grbanović i Dražen Pejić, mag.cin.

     Ovim sportskim rezultatima Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru postalo je  najuspješnije Veleučilište u Republici Hrvatskoj!

     Čestitamo našim stolnotenisačima, odbojkašicama i nogometašima!

                                                                                     Predsjednik SUSVEVU:

                                                                                    pred. Dražen Pejić, mag. cin.

Objavio: Administrator | 29.03.2012.