RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Ministar prof. dr. sc. Predrag Å ustar posjetio Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru i održao sastanak s dekanom doc. dr. sc. Mirkom Smoljićem i gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom

Dana 8. ožujka 2016. godine Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru posjetio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Predrag Å ustar zajedno sa suradnicima te gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom. Dekan doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š. izvijestio je ministra o planovima razvoja Veleučilišta te je izrazio zadovoljstvo na potpori ministra razvojnim aktivnostima Veleučilišta, novim specijalističkim studijima, znanstveno-istraživačkim projektima i međunarodnoj suradnji.

Dolazak ministra posebno je važan glede otklanjanja prepreka u razvoju studentskog standarda kroz izgradnju studentskog centra u Vukovaru sredstvima Europske unije i u tom smislu će se ubrzati sve potrebne aktivnosti.

Ministar je iskazao zadovoljstvo zatečenim stanjem, prostorom i opremom, kadrovskim potencijalima i strategijom razvoja ove vrlo važne ustanove za Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Gradonačelnik Grada Vukovara gosp. Penava kao veliki zagovornik razvoja jedine vukovarske visokoškolske ustanove daje punu potporu   razvoju Veleučilišta i ističe potrebu još jače suradnje Veleučilišta i Grada Vukovara u razvoju zajedničkih projekata kao i to da vukovarci zaslužuju da njihova djeca mogu studirati i raditi u svom gradu.

Činjenica da na Veleučilištu studira skoro tisuću mladih ljudi govori o njegovoj strateškoj važnosti što je prepoznao i ministar Å ustar pa je od svih visokih učilišta prvi svoj posjet učinio upravo vukovarskom Veleučilištu i na odlasku najavio skori ponovni dolazak.

Objavio: Magdalena Ugarković | 13.03.2016.