RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Veleučilište sudjelovalo na ENTO Distanced Talk-u

Dana 14. svibnja 2020. godine održan je Distanced Talk  u organizaciji ENTO-a (European Network of Training Organisations for Local and Regional Authorities) na kojem su sudjelovale naše nastavnice Danijela Romić, univ. spec. admin. publ., v. pred. i Željka Vajda Halak, mag. iur., v. pred. . Situacija s koronavirusom definitivno je nametnula veliki pritisak na obrazovni sustav i postavila mu mnoge izazove.

 

Članice ENTO-a koje su to željele, uključujući i naše Veleučilište, prezentirale su kako se snalaze u održavanju online nastave i koje metode koriste, a sve radi razmjene dobrih iskustava i rješenja problema s kojima se susrećemo pri održavanju nastave i pisanju online ispita. Kako se podučavanje promijenilo, koji su alati nastavnicima dostupni, kako održati zainteresiranost studenata, kako provesti ispite, samo su neka od pitanja na koja su članice pokušale dati odgovore na primjerima svojih visokoobrazovnih ustanova.

 

Ono na što možemo biti iznimno ponosni je da smo u određenim segmentima kao što je mogućnost održavanja pisanih kolokvija i ispita online ispred naših europskih kolega koji još uvijek pokušavaju pronaći najbolje rješenje. ENTO za svoje službene sastanke koristi Microsoft Teams, no kako bi se upoznali i s drugim alatima prošli tjedan koristili smo Zoom, a za održavanje ove prezentacije koristili smo Adobe Connect. Ovakvu razmjenu dobrih praksi i iskustava ENTO će nastaviti provoditi i dalje, a mi ćemo ju podržati jer želimo našim studentima osigurali što kvalitetniju i bolju nastavu te mogućnost što uspješnijeg pisanja i polaganja online ispita i kolokvija.

Objavio: Administrator | 25.05.2020.