RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održan sastanak u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Subotici

Na poziv predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) gospođe Jasne Vojnić dekan Veleučilišta sudjelovao je u Subotici na sastanku Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, gdje je predstavio studijske programe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“, novi i moderno opremljeni Studentski dom „Leopold“ i dostupne kapacitete za upis.

Sastanak s dužnosnicima HNV-a održan je uoči manifestacije „Veliko prelo 2020“ i na njemu je bilo riječi o važnim temama kao što su nastavak uspješne suradnje između Hrvatske matice iseljenika i Hrvatskog nacionalnog vijeća, te suradnji s Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, upisnim kvotama Veleučilišta, stipendijama, smještaju studenata u moderan Studentski dom „Leopold“ koji je samo jedan od pokazatelja visoke kvalitete i visokog studentskog standarda koje nudi naše Veleučilište, kao i o visokoj kvaliteti obrazovanja i inovacija koje Veleučilište pruža svim studentima, te želji da naš grad Vukovar i Veleučilište postanu mjesto studiranja za mlade Hrvate izvan Republike Hrvatske, posebno mlade iz Vojvodine tj. Republike Srbije.

Uz dekana dr. sc. Željka Sudarića sastanku su nazočili savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu iz Središnjeg državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske dr. sc. Milan Bošnjak, načelnica Sektora za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata izvan Republike Hrvatske Dubravka Severinski, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić sa suradnicima, te djelatnici HNV-a.

Objavio: Administrator | 10.02.2020.