RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održan Peti međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu"

U organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, 24. i 25.10.2019. godine uspješno je održan Peti međunarodni znanstveno-stručni skup „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“. Ovogodišnji skup bio je najbogatiji do sada, a održano je ukupno 44 predavanja. Također, ove godine Skup je prvi put akreditiran kao dio trajnog stručnog usavršavanja fizioterapeuta od Hrvatske komore fizioterapeuta, a jedan od predavača na Skupu bila je i predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta, Mirjana Grubišić, mag. physioth. Na Skupu je izlagalo preko šezdeset autora i koautora iz cijelog niza renomiranih visokoobrazovnih i zdravstvenih ustanova iz Hrvatske i inozemstva, kao i sportskih klubova poput GNK Dinamo.

 

Pozvana predavanja bavila su se zanimljivim i aktualnim temama kao što su uloga i kompetencije fizioterapeuta, sport osoba s posebnim potrebama, primjena biomehaničkih principa te wellness. Osim tema iz područja fizioterapije u sportu, rekreaciji i wellnessu, autori su izlagali i o temama iz srodnih područja poput medicine, kineziologije, bioetike te psihologije sporta.

 

U sklopu Skupa, održana je i radionica o upotrebi Emmett metode u tretmanu pacijenata s boli pod vodstvom Ozane Pope Gajić, mag. med. techn.., bacc. physioth., Senior Bowen i Emmett instruktorice te Vanje Matković, mag. physioth, vanjskih suradnica Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

 

Osim fantastične prilike za razmjenu iskustava i novih spoznaja za fizioterapeute i srodne stručnjake Skupu su nazočili studenti preddiplomskog studija fizioterapije, diplomskog studija preventivne fizioterapije, te studenti Visoke škole Ivanić-Grad kojima je ovo bila prilika da dobiju nove i zanimljive informacije iz područja fizioterapije u sportu, rekreaciji i wellnessu, te time dodatno prošire svoja znanja.

 

Zahvaljujemo se svim sudionicima, posebno studentima i očekujemo vas sve na 6. međunarodno znanstveno-stručnom skupu koji će se održati u lipnju 2020. godine u Ivanić-Gradu.

 

Više fotografija sa održane konferencije možete pronaći ovdje.

Objavio: Administrator | 05.11.2019.