RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Veleučilištu dodijeljen EN ISO 9001:2008 certifikat kvalitete

Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru dodijeljen ISO 9001 certifikat!

 

Vukovar, 9. prosinca 2015. - Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru danas je u Vukovaru primilo certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2008. U prostorima Veleučilišta dekanu doc. dr. sc. Mirku Smoljiću, prof. v.š. certifikat je u ime DQS Grupe uručio direktor DQS Zagreb d.o.o., gosp. Darko Hibler.

     Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru uz pomoć vanjskih konzultanata implementiralo sustav upravljanja kvalitetom i provelo je sve potrebne interne kontrolne radnje. Time su ispunjeni svi uvjeti za početak certifikacijskog procesa, čijim je okončanjem potvrđena sukladnost sa svim zahtjevima međunarodne EN ISO 9001:2008 norme.

"Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru osnovano je 2005. godine uredbom Vlade i u  svojoj ponudi ima tri preddiplomska stručna studijska programa i to Studij fizioterapije, Upravni studij i Studij trgovine.  U tijeku je postupak za akreditaciju novog specijalističkog studija "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" koji će omogućiti diplomiranim studentima preddiplomskog stručnog Studija fizioterapije nastavak obrazovanja na četvrtoj i petoj godini specijalističkog studija. Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru posebno je prepoznatiljivo po kvaliteti svog stručnog Studija fizioterapije na koji se upisuju studenti iz cijele Hrvatske.  Certifikat ISO 9001-2008 dokaz je da smo kao visoko obrazovna ustanova uspješno implementirali sustav upravljanja kvalitetom, propisali i uskladili interne postupke prema međunarodnom standardu i ujedno sačinili plan poboljšanja za naredni period, a što nam je važno zbog budućih projekata Veleučilišta, posebno kada je riječ o znanstveno-istraživačkim projektima, a pogotovo u našem prvom velikom znanstveno-istraživačkom projetku nastalom u suradnji s Institutom za antropolgiju iz Zagreba, a koji bi se provodio na području Vukovarsko-srijemske županije zajedno s partnerima iz SAD-a i Francuske.  Isto tako, to nam je vrlo važno radi rješavanja problema studentskog standarda s obzirom da grad Vukovar nema studentski centar pa bi Veleučilište ustrojavanjem odjela za studentski standard apliciralo na kohezijski fond Europske unije što je i jedan od prioriteta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  Prije sedam godina grad Vukovar je Veleučilištu dao pravo građenja studentskog centra na 11 000 kvadrata u centru Vukovara, pa to ostaje prioritet i grada i  Veleučilišta", istaknuo je dekan Veleučilišta, doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š.

Implementacijom i dosljednom primjenom sustava upravljanja kvalitetom Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru samo je potvrdilo svoje ciljeve osiguranja pružanja najbolje moguće usluge svojim korisnicima i predanosti kontinuiranom poboljšanju upravljačkih procesa i poslovanja.

"Veleučilište je među prvih 15  ustanova koje su certificirale sustav upravljanja kvalitete prema norm EN ISO 9001: 2008. Cilj certifikacije bio je  poboljšanje procesa unutar ustanove, a osobito procesa vezanih za komunikaciju sa studentima te sa širom društvenom zajednicom. Dodatni benefit certifikacije  je činjenica da se posjedovanje certfikata dodatno boduje pri aplikaciji za sredstva fondova Europske unije na što ustanova i cilja u narednom budžetskom razdoblju. DQS kao međunarodno certifikacijsko tijelo s portfolijem od preko 55 000 subjekata širom svijeta ponosan je što je  Veleučilište Lavoslav Ružička odlučilo započeti put poslovne izvrsnosti temeljene na zahtjevima relevantnih međunardnih standarda. Time je ustanova ušla u krug naših poslovnih partnera poput Sveučilišta Heidelberg (Heidelberg University) i primjera Instituta za tehnologiju iz Massachusettsa (MIT) kao jedna od gotovo 500 certificiranih visokoškolskih ustanova koje posjeduju DQS-ov certfikat", nadovezao se Darko Hibler, direktor certifikacijske kuće DQS Zagreb d.o.o, koja je dio svjetske grupacije DQS-UL smještene u Frankfurtu na Majni.

     Uz podršku DQS Zagreb d.o.o., kao člana globalne DQS certifikacijske kuće sa sjedištem u Frankfurtu na Majni,  kroz nadzorne provjere za vrijeme trajanja trogodišnjeg certifikacijskog ciklusa,  Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru nastavit će usavršavati i nadograđivati vlastiti sustav upravljanja kvalitetom na zadovoljstvo korisnika svojih usluga.

Objavio: Administrator | 09.12.2015.