Opći podaci
Tijela veleučilišta 
Zakoni, uredbe, Statut i pravilnici 
Tajništvo 
Ustrojstvo
Obavijesti dekanata 
Mediji o Veleučilištu 
Natječaji 
O Lavoslavu Ružički 
Nastavnici 
Pristup informacijama 
Zaštita osobnih podataka 
Programski ugovori 
PROMO 
Studij Fizioterapije
Studij Preventivne Fizioterapije
Studij Trgovine
Upravni studij
Upisi
Izdavačka djelatnost
Računalna podrška 
Obrazac evidencije o održanoj nastavi 
Obrasci za putni nalog i memorandum Velečilišta 
Kalendar nastave
Tribine i predavanja 
Posjete 
Promocije 
Ostalo 
Konferencije - obavijesti 
Međunarodna konferencija - Razvoj javne uprave 
Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" 
2. International Conference Economic Integration 2019 
5. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija CRODMA 2020 
Međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEI 
Izgradnja studentskog doma u Vukovaru 
Studentski poduzetnički inkubator 
Centar za sportsku dijagnostiku i rekreaciju 
Centar za cjeloživotno učenje 
Tečajevi stranih jezika 
Projekti 
International Cooperation / Međunarodna suradnja
ERASMUS +
CEEPUS 
Centar za studentski standard - Student servis
Studentski dom "Leopold" 
Savjetodavna potpora
Studentski zbor 
Obavijesti 
Obrasci 
Sport 
Akademsko veslanje 
Stipendije 
Sportska udruga studenata 
ALUMNI 
Odbor za kvalitetu
Dokumentacija SOK-a
Izvješća 
Obavijesti 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 
Agencija za znanost i visoko obrazovanje 
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 
Agencija za mobilnost i programe EU 
Studentski dom Leopold 
Ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju  
Knjižnica 
Sindikat 
Tko je tko u znanosti 
Hrvatski dom Vukovar 
Gradska knjižnica Vukovar 
Grad Vukovar 
CARNet 
Nastavnički portal 
X-ica, stanje računa 
RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Veleučilištu dodijeljen EN ISO 9001:2008 certifikat kvalitete

Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru dodijeljen ISO 9001 certifikat!

 

Vukovar, 9. prosinca 2015. - Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru danas je u Vukovaru primilo certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2008. U prostorima Veleučilišta dekanu doc. dr. sc. Mirku Smoljiću, prof. v.š. certifikat je u ime DQS Grupe uručio direktor DQS Zagreb d.o.o., gosp. Darko Hibler.

     Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru uz pomoć vanjskih konzultanata implementiralo sustav upravljanja kvalitetom i provelo je sve potrebne interne kontrolne radnje. Time su ispunjeni svi uvjeti za početak certifikacijskog procesa, čijim je okončanjem potvrđena sukladnost sa svim zahtjevima međunarodne EN ISO 9001:2008 norme.

"Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru osnovano je 2005. godine uredbom Vlade i u  svojoj ponudi ima tri preddiplomska stručna studijska programa i to Studij fizioterapije, Upravni studij i Studij trgovine.  U tijeku je postupak za akreditaciju novog specijalističkog studija "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" koji će omogućiti diplomiranim studentima preddiplomskog stručnog Studija fizioterapije nastavak obrazovanja na četvrtoj i petoj godini specijalističkog studija. Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru posebno je prepoznatiljivo po kvaliteti svog stručnog Studija fizioterapije na koji se upisuju studenti iz cijele Hrvatske.  Certifikat ISO 9001-2008 dokaz je da smo kao visoko obrazovna ustanova uspješno implementirali sustav upravljanja kvalitetom, propisali i uskladili interne postupke prema međunarodnom standardu i ujedno sačinili plan poboljšanja za naredni period, a što nam je važno zbog budućih projekata Veleučilišta, posebno kada je riječ o znanstveno-istraživačkim projektima, a pogotovo u našem prvom velikom znanstveno-istraživačkom projetku nastalom u suradnji s Institutom za antropolgiju iz Zagreba, a koji bi se provodio na području Vukovarsko-srijemske županije zajedno s partnerima iz SAD-a i Francuske.  Isto tako, to nam je vrlo važno radi rješavanja problema studentskog standarda s obzirom da grad Vukovar nema studentski centar pa bi Veleučilište ustrojavanjem odjela za studentski standard apliciralo na kohezijski fond Europske unije što je i jedan od prioriteta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  Prije sedam godina grad Vukovar je Veleučilištu dao pravo građenja studentskog centra na 11 000 kvadrata u centru Vukovara, pa to ostaje prioritet i grada i  Veleučilišta", istaknuo je dekan Veleučilišta, doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š.

Implementacijom i dosljednom primjenom sustava upravljanja kvalitetom Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru samo je potvrdilo svoje ciljeve osiguranja pružanja najbolje moguće usluge svojim korisnicima i predanosti kontinuiranom poboljšanju upravljačkih procesa i poslovanja.

"Veleučilište je među prvih 15  ustanova koje su certificirale sustav upravljanja kvalitete prema norm EN ISO 9001: 2008. Cilj certifikacije bio je  poboljšanje procesa unutar ustanove, a osobito procesa vezanih za komunikaciju sa studentima te sa širom društvenom zajednicom. Dodatni benefit certifikacije  je činjenica da se posjedovanje certfikata dodatno boduje pri aplikaciji za sredstva fondova Europske unije na što ustanova i cilja u narednom budžetskom razdoblju. DQS kao međunarodno certifikacijsko tijelo s portfolijem od preko 55 000 subjekata širom svijeta ponosan je što je  Veleučilište Lavoslav Ružička odlučilo započeti put poslovne izvrsnosti temeljene na zahtjevima relevantnih međunardnih standarda. Time je ustanova ušla u krug naših poslovnih partnera poput Sveučilišta Heidelberg (Heidelberg University) i primjera Instituta za tehnologiju iz Massachusettsa (MIT) kao jedna od gotovo 500 certificiranih visokoškolskih ustanova koje posjeduju DQS-ov certfikat", nadovezao se Darko Hibler, direktor certifikacijske kuće DQS Zagreb d.o.o, koja je dio svjetske grupacije DQS-UL smještene u Frankfurtu na Majni.

     Uz podršku DQS Zagreb d.o.o., kao člana globalne DQS certifikacijske kuće sa sjedištem u Frankfurtu na Majni,  kroz nadzorne provjere za vrijeme trajanja trogodišnjeg certifikacijskog ciklusa,  Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru nastavit će usavršavati i nadograđivati vlastiti sustav upravljanja kvalitetom na zadovoljstvo korisnika svojih usluga.

Objavio: Administrator | 09.12.2015.