RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Posjet čelništva i studenata križevačkog VGU-a

U petak, 03. svibnja 2012., čelnici i studenti Visokog gospodarskog učilišta (VGU) u Križevcima posjetili su Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru (VEVU). Tom prigodom upriličen je i sportski susret studenata dviju visokoobrazovnih institucija. Križevačko su izaslanstvo činili dekan prof. dr. sc. Andrija Å poljar, prodekanica prof. dr. sc. Tatjana Tušek, tajnica Učilišta Vesna Bradarić, dipl. iur., Ivan Gelemanović, prof., te članovi malonogometne momčadi.

Po dolasku, dekan prof. dr. sc. Antun Pintarić gostima je pokazao zgradu Veleučilišta te održao kraće predavanje o radu ustanove. U vijećnici Veleučilišta upriličen je i informativni razgovor dvaju čelništava, s posebnim osvrtom na mogućnost razvoja daljnje suradnje u postojećim stručnim preddiplomskim i budućim specijalističkim studijima i zajednički naglasak važnosti nastavničke i studentske mobilnosti i međunarodne suradnje, u kojima križevačko Učilište ima dugu tradiciju. Istaknuta je okrenutost i otvorenost regionalnom gospodarstvu i tržištu rada kod obiju ustanova te potreba osuvremenjivanja i obogaćivanja kurikula, kao i ponuda atraktivnih programa cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, npr. u području agroproizvodnje, hortikulture, voćarstva, vinogradarstva i održive ekološke proizvodnje, energijske učinkovitosti, proizvodnog strojarstva i sl.  

U drugom dijelu posjeta gostima je organiziran turistički obilazak grada i memorijalnih objekata, a nakon toga održana je prijateljska malonogometna utakmica. Susret je u završen rezultatom 4:4 (2:2). Uzvratni susret dogovoren je najesen u Križevcima.

Ekipa SUSVEVU-a nastupila je u sljedećem sastavu: Ivan Santner, Dinko Å ubarić, Marko Vukasović, Filip Å imunović, Dino Carević, Kristijan Mavrović, Vedran Puškarić, Davor Nemet, Marko Ovničević i Jurica Nikolić. Voditelj ekipe bio je Dražen Pejić, prof.

Opširnije: http://www.vguk.hr/?A=CMCL&GRUPA=116.

Objavio: Tihomir Živić | 09.05.2012.