Opći podaci
Tijela veleučilišta 
Zakoni, uredbe, Statut i pravilnici 
Tajništvo 
Ustrojstvo
Obavijesti dekanata 
Mediji o Veleučilištu 
Natječaji 
O Lavoslavu Ružički 
Nastavnici 
Pristup informacijama 
Zaštita osobnih podataka 
Programski ugovori 
PROMO 
Studij Fizioterapije
Studij Preventivne Fizioterapije
Studij Trgovine
Upravni studij
Upisi
Izdavačka djelatnost
Računalna podrška 
Obrazac evidencije o održanoj nastavi 
Obrasci za putni nalog i memorandum Velečilišta 
Kalendar nastave
Tribine i predavanja 
Posjete 
Promocije 
Ostalo 
Konferencije - obavijesti 
Međunarodna konferencija - Razvoj javne uprave 
Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" 
2. International Conference Economic Integration 2019 
5. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija CRODMA 2020 
Međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEI 
Izgradnja studentskog doma u Vukovaru 
Studentski poduzetnički inkubator 
Centar za sportsku dijagnostiku i rekreaciju 
Centar za cjeloživotno učenje 
Tečajevi stranih jezika 
Projekti 
International Cooperation / Međunarodna suradnja
ERASMUS +
CEEPUS 
Centar za studentski standard - Student servis
Studentski dom "Leopold" 
Savjetodavna potpora
Studentski zbor 
Obavijesti 
Obrasci 
Sport 
Akademsko veslanje 
Stipendije 
Sportska udruga studenata 
ALUMNI 
Odbor za kvalitetu
Dokumentacija SOK-a
Izvješća 
Obavijesti 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 
Agencija za znanost i visoko obrazovanje 
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 
Agencija za mobilnost i programe EU 
Studentski dom Leopold 
Ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju  
Knjižnica 
Sindikat 
Tko je tko u znanosti 
Hrvatski dom Vukovar 
Gradska knjižnica Vukovar 
Grad Vukovar 
CARNet 
Nastavnički portal 
X-ica, stanje računa 
RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održana 1. konstituirajuća sjednica Odbora Stručne sekcije Hrvatskoga matematičkoga društva i uručivanje donacije Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

U petak 14. lipnja 2019. godine na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ održana je 1. konstituirajuća sjednica Odbora Stručne sekcije Hrvatskoga matematičkoga društva u novom sazivu. Sjednici su prisustvovali svi članovi Odbora, inače visokoškolski nastavnici na veleučilištima i samostalnim visokim školama u Čakovcu, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici i Zagrebu. Članove Odbora dočekao je i srdačno pozdravio dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru dr.sc. Željko Sudarić, viši predavač. Dekan Sudarić je zahvalio Odboru na izboru Veleučilišta za mjesto održavanja 1. sjednice Odbora, te izrazio nadu da je ova sjednica početak uspješne suradnje Veleučilišta i Stručne sekcije HMD-a koja će se manifestirati u obliku održavanja drugih sjednica, ali i stručnih skupova i kolokvija u organizaciji Stručne sekcije HMD-a.

Govoreći u ime Odbora, voditelj Stručne sekcije HMD-a mr.sc. Bojan Kovačić, viši predavač sa Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu, zahvalio je dekanu Sudariću na prihvaćanju održavanja sjednice Odbora na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru i srdačnoj dobrodošlici, te istaknuo da su Odbor, ali i Hrvatsko matematičko društvo, kao krovna strukovna udruga matematičara u Republici Hrvatskoj, ovim činom željeli iskazati svoje duboko poštovanje prema Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru, ali i Vukovaru kao gradu heroju i simbolu nezavisnosti naše domovine. Svi članovi Odbora su izrazili spremnost dati svoj doprinos daljnjem jačanju započete suradnje Stručne sekcije HMD-a i Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

U ime Izvršnoga odbora Hrvatskoga matematičkoga društva, voditelj Kovačić uručio je dekanu Sudariću donaciju HMD-a u obliku odabranih knjiga iz edicije Matkina biblioteka i odabranih godišta stručno-metodičkoga časopisa Poučak u izdanju HMD-a. Članovi Odbora, Marijana Špoljarić, mag. educ. math. et inf., viši predavač sa Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice, i Bojan Radišić, mag. educ. math. et inf., viši predavač sa Veleučilišta u Požegi, uručili su dekanu Sudariću primjerke svojega udžbenika Primjena matematike u gospodarstvu. Svi su izrazili nadu da će donirane knjige i časopisi biti zanimljivi i korisni studentima i nastavnicima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru .

Odbor Stručne sekcije HMD-a je potom održao svoju sjednicu na kojoj su, između ostaloga, donijeti Pravilnik o radu Odbora, plan rada Stručne sekcije HMD-a do kraja 2019. godine i okvirni plan rada sekcije u razdoblju od 2020. do 2023. godine.

Svoj boravak na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru članovi Odbora završili su kraćim obilaskom prostora samoga veleučilišta. 

Odbor Stručne sekcije HMD-a zaključno izražava svoju posebnu zahvalnost dekanu Sudariću, tajnici dekana gđi Magdaleni Ugarković, bacc. admin, publ., i informatičkom referentu gosp. Igoru Bilandžiću, ing., na ukazanom gostoprimstvu i nesebičnoj pomoći u organiziranju sjednice Odbora na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

Objavio: Administrator | 18.06.2019.