RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Posjet visokog izaslanstva HAZU-a

Nakon predavanja ak. Zvonimira Baletića Znanost i ekonomski razvoj, održanog u Ružičkinoj kući povodom svečanog otvorenja Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Vukovaru uz nazočnost rektorice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Gordane Kralik, upravitelja Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Osijeku prof. emer. Antuna Tucaka, predstavnika Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, studenata i nastavnika Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru i dr. gostiju, visoko izaslanstvo HAZU-a predvođeno ak. Zvonkom Kusićem posjetilo je Veleučilište u utorak, 3. travnja 2012.  

 

Uzvanike su primili dekan prof. dr. sc. Antun Pintarić i prodekani prof. dr. sc. Milorad Ćpurdija i prof. dr. sc. Tihomir Živić. Osvrnuvši se na uvodno obraćanje domaćina, u kojem je dekan, u kratkoj video-prezentaciji, predstavio prošlost, sadašnjost i budućnost Veleučilišta ujedno se zahvalivši na potpori Vladi RH, osječkom Sveučilištu, Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Vukovaru, HAZU-u i svim ljudima dobre volje, ak. Kusić izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim u prostorima Veleučilišta te, pohvalivši pritom osobni angažman prof. Tucaka na čelu Upravnog vijeća, zaželio svekoliki uspjeh i razvoj naše visokoobrazovne ustanove. Visokodostojnici su također istaknuli velik odziv veleučilišnih studenata i nastavnika na inauguralnom predavanju, čime su primjereno promicali ugled svoje ustanove te nazočnošću dodatno uveličali spomenutu svečanost.  

 

Inače, ovo je već drugi put da neko ugledno HAZU-ovo izaslanstvo posjećuje Veleučilište: predstavnici najviše hrvatske znanstveno-umjetničke institucije bili su ovdje i u rujnu 2010.  

Objavio: Tihomir Živić | 04.04.2012.