RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Završene radionice u okviru I-DARE projekta

Na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru završen je ciklus radionica u okviru projekta prekogranične suradnje I-DARE. Projekt se provodi u sklopu programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Cilj projekta je smanjiti opću nezaposlenost i nezaposlenost mladih osoba kroz poticanje poduzetništva i provedbu treninga u sklopu kojih će mladi razvijati svoje vještine za pokretanje vlastite tvrtke. Također, kroz projekt se osnažuje i uloga edukacijskih institucija kao intelektualnih centara u cilju povećanja mladih poduzetnika. 

Kroz šest radionica, studenti treće godine Poslovnog odjela, generirali su inovativne i na znanju oblikovane poslovne ideje te su nakon toga pristupili izradi poslovnog plana. Poslovne planove izrađivali su uz pomoć aplikacije, e-alata koji je napravljen za potrebe projekta i koji obuhvaća: odabir organizacijske forme poslovanja, odabir poslovnog modela, tehnološki i organizacijski plan poslovanja, marketing plan temeljen na gerila marketingu, financijski plan za petogodišnje razdoblje te analizu osjetljivosti. Voditeljica radionica i mentorica bila je licencirana trenerica inovativnog poduzetništva mr. sc. Darija Ivanković, v. pred.

Kroz projekt je izrađeno ukupno 200 poslovnih planova svih sudionika projekta, a od 10 poslovnih planova koji su ušli u završni izbor odabrano je pet najboljih. U super finale plasirao se i projekt "TowerBeer" koji su izradili Katarina Vučko, Monika Kubik i Stjepan Kovačić. Finalno izlaganje pet najboljih poslovnih planova održat će se 23. studenoga 2018. godine u Osijeku.


Objavio: Administrator | 06.11.2018.