RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Čestitamo! Nogometašice Veleučilišta Vukovar treće, a naši studenti peti na Državnom studentskom prvenstvu

Sveučilište u Splitu bilo je domaćin UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku 2019./2020. godinu. Natjecanje se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji te je u Split  (od 17. do 19. lipnja 2020. godine) dovelo preko dvjesto studenata i studentica sa sedam visokoškolskih ustanova kako bi na sportskim terenima odmjerili svoje snage.

 

STUDENTI:

 

U konkurenciji studenata nastupalo je šest ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po tri ekipe i igralo se po sistemu "svako sa svakim". Najbolje ekipe iz skupina igrale su finalnu utakmicu dok su drugoplasirane ekipe iz skupina igrale za 3. mjesto.

 

 Sudionici natjecanja:

 

"A" - skupina:

 

1. Sveučilište u Zagrebu

 

2. Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

 

3. TVZ

 

"B" - skupina:

 

1. Tehničko veleučilište u Zagrebu

 

2. Sveučilište u Splitu

 

3. VERN

 

U prvom kolu izgubili smo od ekipe TVZ-a rezultatom 2:0 (0:0). Nažalost, neiskorišten kazneni udarac i nekoliko stopostotnih šansi rezultirao je porazom koji se dogodio u zadnjim, presudnim minutama utakmice. Istoga dana odigrali smo i drugu utakmicu u skupini i izgubili od ekipe Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 3:0 (0:0). U toj utakmici bili smo ravnopravan protivnik ekipi Sveučilišta u Zagrebu gdje smo također u zadnjih deset minuta primili 3 gola nakon nekoliko propuštenih stopostotnih šansi.

 

Kao treće plasirani u skupini imali smo bolju gol razliku od ekipe VERN-a iz Zagreba te na taj način osvojili peto mjesto. Prvo mjesto osvojila je ekipa Splita, drugi je bio Zagreb dok su treći bili Osječani.

 

Za ekipu Vukovara nastupili su:  Ilija Đilas, Ivan Korkutović, Filip Cerovski, Drago Lovrić (cap.),Marko Ilakovac, Marin Galik, Matej Mlinarić, Tomislav Smojvir,  Žan Drahotusky, Matej Uhlarik, Kristijan Katušić, Filip Denić, Dino Vuknić, Miroslav Prkić, Dominik Stuparić, Antonio Šubarić, Dinko Mutter i Dario Milanović. Voditelj: Dražen Pejić, mag.cin., v.pred. Trener: Ivica Radoš

 

 

STUDENTICE:

 

U konkurenciji studentica nastupile su četiri ekipe. U polufinalnoj utakmici poraženi smo od ekipe Sveučilišta u Zagrebu 4:0 (0:0) dok smo u utakmici za treće mjesto pobijedili ekipu Sveučilišta Sjever s visokih 9:1 i tako donijeli  još jednu pobjedu i medalju našem Veleučilištu.

 

Za ekipu Vukovara nastupile su: Matea Trogrlić (cap.), Asja Cesar, Klara Jambriško, Viktorija Tuksar, Kristina Gelo, Nikolina Novoselac, Marija Bare, Tara Stipanović, Mihaela Roguljić, Vanesa Drobac, Marta Jović, Dea Rosandić, Ajla Musić, Klaudija Jurić i Ana Fuček.

 

Voditelj ekipa na  natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred. Trenerica: Iva Maganić

 

Konačni poredak:

 

Studenti:

 

1. Sveučilište u Splitu

 

2. Sveučilište u Zagrebu

 

3. Sveučilište u Osijeku

 

4. TVZ

 

5. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

 

6. VERN

 

 

 

Studentice:

 

1. Sveučilište u Zagrebu

 

2. Sveučilište u Splitu

 

3. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

 

4. Sveučilište Sjever

 

 

 

Čestitamo našim sportašicama i sportašima!

 

Ponosni smo na svaki njihov nastup za VEVU i medalju koju osvoje za naše Veleučilište!

Objavio: Administrator | 23.06.2020.