RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Naši studenti prvi na košarkaškim kvalifikacijama

Sveučilište „Josipa Jurja Strossmayera“ iz Osijeku ove godine bilo je domaćin UNISPORT HR kvalifikacija u košarci za studente - skupina Sjeveroistok, koje organizira  Hrvatski akademski sportski savez.

Natjecanje je održano u srijedu, 15.siječnja 2020. godine u Sportskoj dvorani „Jug 2", u konkurenciji su bile tri ekipe: Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta „Lavoslava Ružičke“ u Vukovaru.

 

Rezultati utakmica:

 

  1. UTAKMICA

 

VELEUČILIŠTE U VUKOVARU - SVEUČILIŠTE SJEVER  62:38

(22:17,15:14, 20:5, 5:2)

 

Vukovar: Rajšić 21,Jovanović 2, Đuričić 18, Tokić 2, Đurđević 2, Vuković 7, Mesić 10, Borovac, Mitić, Rajković, Trbulin.

Varaždin: Štadelhofer 5, Vujić, Kranjčec 10, Putar, Jerčić 12, Sayemeldahir 9, Mihić, Vidić 2, Biondić, Rubin; Pavić.

Voditelj: D. Cesar

 

Od početka utakmice studenti VEVU prešli su u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja. Na poluvremenu rezultat je bio samo šest razlike u korist Vukovara (37:31), ali ključnom se pokazala treća četvrtina koju su naši studenti dobili s 15 razlike te su tako mirno priveli utakmicu kraju u kojoj su svi igrači dobili minute na terenu. U ovom susretu treba istaknuti angažman kapetana Maria Rajšić  koji je postigao 21 koš kao i borbenog Jovana Đuričića koji je ostvario 18 pogodaka.

 

 

  1. UTAKMICA

 

SVEUČILIŠTE OSIJEK - VELEUČILIŠTE VUKOVAR  44:57 (5:11, 17:16, 13:10, 9:20)

 

Vukovar: Rajšić 8, Jovanović 16, Đuričić 18, Tokić, Đurđević, Vuković 6, Mesić 5, Borovac, Mitić, Rajković, Trbulin 4.

Osijek: Bilić 6, Blažević, Štefanović 8, Kelava 4, Zgonjanin 6, Vincetić M. 8, Grgić, Vincetić I. 5,Matišić 3, Vedriš, Vukadin , Kovač 4.

Voditelj: A.Žulj

 

Susret poznatih rivala za koji se pretpostavljalo da će odlučivati o prvom mjestu. Osječani su odmorniji ušli u duel, ali to se nije osjetilo u samoj utakmici, pogotovo u trećoj i četvrtoj četvrtini, gdje su se naši studenti, predvođeni Arianom Jovanovićem (16 koševa) i Jovanom Đuričićem (18 koševa) odvojili na dvoznamenkastu prednost koju domaćini nisu uspjeli stići.

Za ekipu Vukovara igrali su: Arian Jovanović, Mario Rajšić (cap.), Ognjen Đurđević, Jovan Đuričić, Karlo Borovac, Ante Rajković, David Mitić, Alan Mesić, Đorđe Trbulin, Aleksandar Vuković i Jurica Tokić.

Trener: Dražen Pejić

Pomoćni trener: Igor Modalek

 

  1. UTAKMICA

 

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU - SVEUČILIŠTE SJEVER 45:37

 

Rezultatom ove utakmice potvrđeno je da su se na poluzavršnicu, koja će se održati 3. i 4. ožujka 2020. u Rijeci, plasirale ekipe Vukovara i Osijeka.

 

Konačni poredak:

 

1. Veleučilište u Vukovaru - 4 boda

2. Sveučilište u Osijeku - 2 boda

3. Sveučilište Sjever - 0 bodova

 

 

Velike čestitke našim studentima i voditeljima na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u poluzavršnicu natjecanja!

Objavio: Administrator | 16.01.2020.