RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Dekan doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š. prisustvovao svečanosti otvorenja radova na izgradnji Studentskog doma u Virovitici
U dvorištu Visoke škole Virovitica, u srijedu 31. kolovoza, prigodnom svečanošću i polaganjem temeljnog kamena obilježen je početak radova na izgradnji Studentskog doma.
Svečanosti polaganja temeljnog kamena prisustvovali su brojni predstavnici političkog života i akademske zajednice, među kojima, uz dekanicu Visoke škole Virovitica doc. dr. sc. Vesnu Bedeković, ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marijo Klement, saborski zastupnici Miroslav Tuđman, Josip Đakić i Ivan Anušić, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru doc. dr. sc. Mirko Smoljić i dekanica Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, delegacija Virovitičko-podravske županije predvođena vršiteljicom dužnosti župana Sanjom Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici susjednih općina, predstavnici studentskih asocijacija i studenti Visoke škole u Virovitici, te drugi gosti i uzvanici.
Prigodnim slovom cijenjenom skupu obratili su se dekanica Visoke škole Virovitica doc. dr. sc. Vesna Bedeković, predsjednica Studentskog zbora Visoke škole Iva Ribić, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Karlo Kolesar, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru i izaslanik predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola doc. dr. sc. Mirko Smoljić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, vršiteljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, saborski zastupnik Josip Đakić te ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić.
Projekt izgradnje Studentskog doma je prijavljen u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.", a nositelj i investitor je Visoka škola Virovitica. Novi Studentski dom imat će 108 ležajeva i površinu od 2.300 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost projekta je 19.373.876,98 kuna, a iznos EU potpore 18.524.301,88 kuna. Projekt traje do 30. kolovoza 2017. godine, kada bi Studentski dom trebao biti završen.
Dekan Smoljić je u svom govoru istakao da je Veleučilište "Lavoslav Ružička" preuzelo know-how od Virovitice, da je predana projektna prijava za izgradnju studentskog doma u Vukovaru kroz isti operativni program, da je ista u fazi administrativne provjere u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje te da se nada kroz mjesec dana uspješnoj ocjeni i potpisivanju ugovora vrijednog 20.000.0000,00 kuna.
Studentski dom u Vukovaru će također imati 108 ležajeva, a graditi će se na lokaciji Mirogojska bb u Vukovaru, što će Vukovar definitivno učiniti studentskim gradom u koji će mladi dolaziti na studij iz cijele države i šire regije. Napomenuo je da ga raduje što se razvoj studentskog standarda na Veleučilištu odvija paralelno s povećanjem upisnih kvota kroz akreditaciju novog specijalističkog studijskog programa "Preventivna fizioterapija" za koji vlada veliki interes kao i s planovima razvoja drugih studijskih programa u bliskoj budućnosti.


Objavio: Administrator | 01.09.2016.