RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održano UniSport H20 - Studentsko državno prvenstvo u plivanju i vaterpolu

Sportska udruga studenata Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru bila je od 6. do 8. prosinca 2019. godine domaćin osmoga po redu UniSport H20, Studentskog državnog prvenstva u plivanju i vaterpolu, koja je ugostila osam reprezentacija visokoobrazovnih ustanova s preko 200 natjecatelja, a natjecanja su se održala na plivalištu Vukovar u Borovu naselju. Bila je ovo treća zaredom završnica državnog studentskog prvenstava u gradu Vukovaru. Natjecanje su otvorili ispred Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru dekan dr. sc. Željko Sudarić, v. pred. i ispred grada Vukovara zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

U vaterpolu su se za naslov najbolje studentske momčadi borili Sveučilište u Zagrebu, Tehničko veleučilište iz Zagreba, Sveučilište u Splitu i Veleučilište „Lavoslava Ružičke“ u Vukovaru.

KONAČAN PLASMAN:
🥇 1. Sveučilište u Splitu

🥈 2. Sveučilište u Zagrebu

🥉 3. Tehničko Veleučilište Zagreb

🏅 4. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

 

Za ekipu Vukovara nastupili su Bruno Milošević, Toni Crljenko, Marin Kranjčević, Tomislav Krvavac, Mario Mažar, Luka Miletić, Leonard Rebuš, Teo Volarević, Filip Bauk, Josip Zeko, Filip Stipan Nadj, Ronald Bertić i Filip Krstić. Voditelj: Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.

 

U plivačkom dijelu natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji  nastupilo je osam visokoobrazovnih  ustanova: Sveučilište u  Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever iz  Varaždina, Sveučilište u Splitu, Tehničko veleučilište iz Zagreba, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Osijeku i domaća ekipa Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Za domaću ekipu plivali su Marin Kranjčević, Bruno Milošević, Toni Crljenko, Tomislav Krvavac, Dora Čolaković, Lucija Šimčić, Lorena Romić, Barbara Duspara, Ana Drinovac i Maria Šuker.

U ukupnom poretku osvojenih medalja na natjecanju u muškoj i ženskoj konkurenciji pobijedilo je Sveučilište u Zagrebu ispred Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu koji su podijelili drugo mjesto, dok je  Osječko sveučilište bilo treće. Naši plivači zauzeli su peto mjesto u ukupnom plasmanu.

Voditelj domaće ekipe Vukovara na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v. pred.

Objavio: Administrator | 10.12.2019.