RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Dekan doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof.v.š. na Rektorskoj konferenciji

U sklopu Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. u hotelu "4 opatijska cvijeta" u Opatiji se od 11.do 14. srpnja održala Rektorska konferencija kojoj je domaćin bilo Sveučilište u Rijeci.


Učesnike konferencije među kojima su rektori, prorektori, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof.v.š., kao dugogodišnji savjetnik trojice hrvatskih ministara sporta i prvi sportski državni inspektor, te predstavnici sveučilišta iz BiH, Gruzije, Mađarske, Crne Gore, Portugala, Ruske federacije, Slovenije i Hrvatske pozdravili su potpredsjednik ESI-a Haris Pavletić, predsjednik Rektorske konferencije i zagrebački rektor Damir Boras, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin te gradonačelnici Opatije i Rijeke Ivo Dujmić i Vojko Obersnel te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.


Predsjednik Rektorske konferencije i zagrebački rektor Damir Boras u pozdravnom je govoru istaknuo zadovoljstvo početkom natjecanja naglasivši kako će na Igrama svi zajedno slaviti promociju sporta, koji nas uči kako se na sportskim borilištima, ali i u životu, suočiti s poteškoćama te kako funkcionirati u timu. Mens sana in corpore sano, poručio je Boras i naglasio kako je znanosti danas nedovoljno financirana i potrebna joj je svekolika podrška. 

Domaćin, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, izrazio je nadu da će svi gosti koji s došli na Rektorsku konferenciju, ali i sudionici Europskih sveučilišnih igara, uživati u svemu što je za njih pripremljeno. Å to se Rektorske konferencije tiče, rekao je Lučin, stigli su im uzvanici s iznimnim iskustvom u promociji sporta i razvoju dvostrukih karijera za sportaše koji se žele obrazovati, stoga se u dva dana koliko konferencija traje očekuju zanimljiva izlaganja. 

 

Učešćem dekana Smoljića na Rektorskoj konferenciji, kao jedinog predstavnika ispred svih veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj, odato je priznanje Veleučilištu "Lavoslav Ružička", Gradu Vukovaru i studentima našeg Veleučilišta koji u mnogim sportovima ostvaruju vrhunske rezultate.

 

Objavio: Administrator | 18.07.2016.