RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
VELEUČILIÅ TE I STUDENTI POMAŽU DJECI S POTEÅ KOĆAMA U RAZVOJU

Više od 600 sudionika okupilo se na sportsko-rekreativno-humanitarnoj akciji "Vukovarski cross - Hrvatskoj na ponos" održanoj 14. svibnja 2016. godine u vukovarskoj Park šumi Adica.

Uz polaznike vukovarskih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca te aktivnih sportaša u natjecateljskom dijelu programa su sudjelovala i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe.

Brojni volonteri i aktivisti prikupljali su donacije od prodaje majica, a cjeloukupan prihod ove akcije namjenjen je "Vukovarskim leptirićima" - Udruzi roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, za kontinuiranu rehabilitacijsku i habilitacijsku skrb.

Lions klub Vukovar kao nositelj projekta i suorganizatori Grad Vukovar, Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Atletski klub "Maraton" Vukovar, Gimnazija Vukovar, Hrvatski liječnički zbor i Grad Zagreb organizirali su akciju za pamćenje.

Pored vukovaraca u natjecateljskom dijelu sudjelovali su i brojni gosti iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Našica, Nove Gradiške, Vinkovaca, Iloka i Valpova.

Prigodnim riječima, priliikom otvaranja krosa, sudionicima se obratio i dr. sc. Nebojša Nešić, v. pred., prodekan za stručni i znanstveno-istraživački rad i međunarodnu suradnju.

"Posebno sam ponosan na volontere Veleučilišta koji su se nesebično odazvali u velikom broju, odradili odličan posao oko provedbe programa te na taj način pokazali da kao budući fizioterapeuti, pored stručnih znanja, neće zaboraviti i na empatiju prema čovjeku. Mladima samo treba dati priliku, a oni će je znati iskoristiti." rekao je na kraju Stjepan Jelica, koordinator za volontere Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

Objavio: Administrator | 17.05.2016.