RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Studenti Upravnog studija u Hrvatskom saboru
Dan Europe, 9. svibnja, studenti Upravnog studija prigodno su obilježili sudjelovanjem na Simuliranom parlamentu u Zagrebu u organizaciji Europske udruge studenata prava (ELSA). Simulacija je održana u maloj dvorani Hrvatskog sabora, a nazočne studente pozdravio je predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner. Akademik Reiner istaknuo je studentima da je važno da budu dobro upoznati sa svakom od faza u postupku donošenja zakona. Također im je naglasio da "dobar zastupnik mora biti angažiran, savjestan i odgovoran prema vlastitim biračima čije interese zastupa, tj. činiti sve u interesu građana Hrvatske."

Ove su godine studenti u Simuliranom parlamentu raspravljali o Zakonu o nadzoru državne granice. U burnoj raspravi studenti Veleučilišta pokazali su zavidnu razinu znanja, govorničkih vještina, snalažljivosti i strpljenja za što ih je izrijekom pohvalila predsjednica Simuliranog parlamenta te kolege studenti. Iako su studenti stručnog studija i jedino Veleučilište koje je sudjelovalo u ovom projektu, svojim argumentima odlično su parirali kolegama sa sva četiri pravna fakulteta čime su Veleučilište prezentirali u najboljem svjetlu.

Odlazak u Zagreb studenti su iskoristili i za posjet Muzeju iluzija gdje su se dobro zabavili isprobavanjem i razgledanjem postavljenih instalacija.
U pripremi studenata za studijsko putovanje sudjelovale su Željka Vajda Halak, dipl. iur i Danijela Romić, univ. spec. admin. publ.

Objavio: Administrator | 12.05.2016.