RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Mario Rajšić studentski prvak Europe

Od 30. srpnja do 5. kolovoza 2019. u konkurenciji od 25 ekipa iz 21 europske države,  ekipa Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru osvojila je 15. mjesto na Studentskom prvenstvu Europe u košarci 3x3 koje je održano u Portu u Portugalu. Vukovarska studentska reprezentacija u sastavu Arian Jovanović, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović i Alan Mesić, natjecanje je završila s tri pobjede i šest poraza. U grupnoj fazi natjecanja (skupina D, šest ekipa) pobijedili smo University of Istanbul iz Turske (19:9) i University of Budapest iz Mađarske (17:13), a poraženi od University of Malaga iz Španjolske (19:16), domaćina University of Porto iz Portugala (17:16), University of Vilnius iz Litve (21:8). U osminu finala plasirali smo se kao četvrto plasirani iza ekipa iz Vilnusa, Porta i Malage. U osmini finala izgubili smo od University of Göttingen iz Njemačke (21:7), da bi u razigravanju od 9. do 16. mjesta pobijedili University of Minho iz Portugala s 21:14, a izgubili od Sofia University iz Bugarske 19:18 i University of Barcelona iz Španjolske 21:14. Prvo mjesto osvojili su studenti University of Vilnius iz Litve pobijedivši domaćina University of Porto iz Portugala 21:9 dok su treći bili studenti iz Malage pobijedivši drugu hrvatsku ekipu Sveučilišta iz Zagreba rezultatom 21:18. Upravo činjenica da su sve tri prvoplasirane ekipe na natjecanju bile iz naše grupe pokazuje veličinu ostvarenog rezultata s obzirom da smo od domaćina Sveučilišta iz Porta i Sveučilišta iz Malage izgubili u zadnjim i presudnim sekundama utakmice. Također moramo istaknuti činjenicu kako se već u prvom kolu, protiv ekipe iz Istanbula, ozlijedio naš najbolji igrač, kapetan Mario Rajšić koji je svejedno stisnuo zube i s ozljedom stopala odigrao turnir do kraja. Ono što je još fascinantnije da je Mario Rajšić postao Europski prvak u šutiranju trica gdje je prvog dana u kvalifikacijama (25 igrača) i u finalnom danu (3 igrača) ostvario najbolji rezultat. Upravo ta činjenica omogućila je Mariu da u Vukovar donese još jedan pehar i to nagradu za Fair Play (nagrada za koju su glasali svi kapetani ekipa na natjecanju). Mario Rajšić redovni je student III. godine Upravnog studija Veleučilišta. Voditelj ekipe bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred., a trener Igor Modalek.

 Zanimljivo je kako su svi studenti i trener veleučilišne košarkaške ekipe Vukovara članovi košarkaškog kluba „Borovo“ Vukovar, viceprvaka A-2 lige istok.

Još jednom hvala svima na čestitkama, a posebna zahvala Upravi Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kao i dekanu Željku Sudariću te također glavnom sponzoru ekipe tvrtki „Cerera Agro“ iz Vukovara.

 

Muito obrigada!!!

Objavio: Administrator | 08.08.2019.