RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Prezentacija Udruge za podršku žrtvama i svjedocima

Dana 23. svibnja 2016. na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru održana je prezentacija Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Izvršni direktor Udruge Miren Å pek ukratko je iznio osnovne smjerove rada i razvoja Udruge. Posebni naglasak stavljen je  na promicanje Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja koji djeluje od 2013.g. U okviru Centra djeluje jedinstveni besplatni europski broj telefona 116 006 na kojem je moguće zatražiti informacije o pravima, institucijama i organizacijama koje mogu pružiti pomoć žrtvama kaznenih djela i prekršaja, te dobiti emocionalnu podršku.

Kornelija Kondor, stručna suradnica Udruge upoznala je studente s koristima i prednostima volontiranja. Osim toga, kako je Udruga svoju djelatnost proširila na pružanje besplatne pravne pomoći, naglasila je kako bi taj dio volonterskog posla bio iznimno zanimljiv i koristan upravo za studente Stručnog upravnog studija. Pomažući zaposlenicima Udruge u iznalaženju rješenja za konkretne probleme građana, volonteri se upoznaju sa velikim brojem propisa, dolaze u kontakt s javnopravnim tijelima i stječu nova znanja i vještine korisne za budući rad.  Na kraju je pozvala studente da se aktivno uključe u volontiranje i time pomognu drugima i sebi.

Objavio: Administrator | 08.06.2016.