RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održan II Znanstveno stručni skup dr. Vladimir Emedi
Lions club Vukovar zajedno sa Općom i županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana, te Veleučilištem "Lavoslav Ružička" u Vukovaru organizirao je II Znanstveno stručni skup "dr. Vladimir Emedi" povodom obilježavanja 24. Svjetskog dana bolesnika.

Taj se dan obilježava kako bi se ukazalo na potrebe i prava bolesnih i nemoćnih, organizirala pomoć i poboljšala zdravstvena skrb. Znanstveni je skup stoga i dobio ime po vukovarskom liječniku i ortopedu koji je i sam bio članom niza stručnih, civilnih i sportskih udruga, te tijekom života, dobio mnoga priznanja i odličja  za svoj nesebičan rad i doprinos.

Skupu je prisustvovalo 129 zdravstvenih djelatnika - medicinskih sestara, fizioterapeuta i liječnika.

Predavanja koja su se mogla poslušati bila su iz područja ortopedije, interne medicine, kineziologije, fizioterapije u neurologiji, te palijativne skrbi, a ispred Veleučilišta "Lavoslav Ružička" predavači su bili Stjepan Jelica, bacc. physioth., mag. publ. rel., te dr.sc. Nebojša Nešić, v.pred.

"Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru rado sudjeluje u projektima edukativno-humanitarnog karaktera i ukazuje na važnost multidisciplinarnog rada u zdravstvu gdje bolesni i nemoćni nisu objekti na kojima se provode razni oblici terapije, već osobe koje sudjeluju u procesu liječenja" rekao je u svom obraćanju prisutnima na skupu prodekan za međunarodnu suradnju, stručni i znanstveno istraživački rad dr.sc. Nebojša Nešić, v.pred.

Nakon stručnog dijela skupa predsjednik Lions cluba Željko Đekić podijelio je zahvalnice organizatorima i sudionicima uz najavu i slijedećeg okupljanja dogodine, te je upriličena svečana večera za predavače i organizatore.  
 

Objavio: Administrator | 17.02.2016.