RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Košarkaši viceprvaci države
Å RC Jarun je u subotu, 29. rujna, bio poprište državnim studentskim prvenstvima u odbojci na pijesku i košarci 3x3, kojima je zaključena studentska sportska sezona u ak. god. 2017./2018.
Na turniru u košarci 3x3 nastupilo je ukupno 12 ekipa:  Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, ZÅ EM, Tehničko veleučilište iz Zagreba, Sveučilište Juraj Dobrila u Puli, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Karlovcu, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilišta Sjever iz Varaždina kao i naše Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.
Pod obručima se najuspješnijom pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu, dok je srebro otišlo u ruke našim studentima Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, a bronca studentima Sveučilišta iz Splita. Moramo istaknuti kako se u polufinalnoj utakmici protiv ekipe Splita teže ozlijedio naš kapetan Mario Rajšić te svojim ne igranjem u finalu olakšao Zagrepčanima put do titule prvaka. Ističemo kako je ovo velik uspjeh naših studenata koji su osvajanjem drugog mjesta ostvarili plasman na europsko studentsko prvenstvo u street basketu 2019. god. u Portugalu.
U ženskoj konkurenciji, zlato je pripalo studenticama iz Zadra.
Poznati su i prvaci u odbojci na pijesku za sezonu ak. god. 2017./2018.  U konkurenciji 12 ekipa na Jarunu su se zlatom okitile ekipe Sveučilišta u Zagrebu u muškoj te Sveučilišta u Splitu u ženskoj konkurenciji.
Srebra su otišla na Sveučilište u Osijeku za studente te na Sveučilište u Rijeci za studentice. Treće mjesto  izborili su Riječani i Karlovčanke pobijedivši obje naše ekipe u borbi za brončanu medalju. Također, osvajanjem četvrtih mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji na državnom prvenstvu ostvaren je veliki uspjeh!
Za košarkašku ekipu Veleučilišta Vukovar nastupili su: Arian Jovanović, Aleksandar Kapović, Alan Mesić i Mario Rajšić (cap.). Muški odbojkaški par činili su David Mitić i Toni Bačić dok su za žensku ekipu nastupile Kristina Gelo i Viktorija Tuksar.
 Voditelj na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.

Objavio: Administrator | 04.10.2018.