RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Međunarodni dan studentskog sporta


20. rujna 2018. u svijetu se obilježio Međunarodni dan studentskog sporta, kojeg su 2015. godine utemeljili FISU- (International University Sports Federation) i Unesco. Svi krovni nacionalni savezi studentskog sporta bili su uključeni u proslavu pa tako i Hrvatska, a ovogodišnji program paralelno se odvijao u pet gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Vukovaru. Obilježavanje se odvijalo i na našem Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru u vidu održavanja Studentskog futsal turnira u Sportskoj dvorani "Borovo naselje" na kojem su nastupile tri ekipe. Svi sudionici na turniru dobili su priznanja za osvojeni plasman u vidu pehara i diploma, kao i prigodne majice.
Također, u sklopu održavanja Međunarodnog dana studentskog sporta održana je i sportska radionica - vježbanje vođena od strane dvoje naših diplomiranih studenata fizioterapije s osobama iz udruge s intelektualnim oštećenjem "Golubica" iz Vukovara.

Vježbe su bile prilagođene motoričkom statusu svakog pojedinca i usmjerene na individualni rad, integraciju i socijalizaciju osoba s intelektualnim oštećenjima kao i druženju i razmjenu iskustava.

U proslavu obilježavanja Dana sporta uključili su se i studenti košarkaši VEVU-a koji su odradili trening u sklopu priprema za nadolazeće Državno studentsko prvenstvo u košarci 3 na 3 u majicama posvećenima Danu sporta.

Svi sudionici manifestacije obilježavanja Međunarodnog studentskog dana sporta završili su svoj nastup zajedničkim druženjem i ručkom u restoranu "Vukovarska kuća" u Vukovaru.

Objavio: Administrator | 26.09.2018.