RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
UniSport finalsi u Rovinju

 

Nacionalna završnica prvenstva sveučilišta i veleučilišta UNISPORT FINALS održana je ove godine u Rovinju od 27. do 30. svibnja 2018. godine na kojoj je nastupilo preko 800 studenata s osam sveučilišta i sedam veleučilišta u Republici Hrvatskoj.

U natjecateljskom je smislu UNISPORT FINALS vrhunac sezone u hrvatskom studentskom sportu jer okuplja najbolje ekipe u sedam najpopularnijih i najmasovnijih sportova: odbojci, rukometu, futsalu, košarci, stolnom tenisu, tenisu i šahu. U ekipnim sportovima na ovo završno natjecanje, koje predstavlja službeno studentsko prvenstvo Hrvatske,  plasirala su se četiri najbolja hrvatska visoka učilišta sa poluzavršnica, dok se pet ekipa plasiralo za natjecanje u šahu. Na ovim Unisport Finalsima vukovarsko veleučilište nastupilo je u šahu (ž), rukometu (m ) i futsalu (m).

 

Rukomet

Rukometaši VEVU-a igrali su polufinale protiv Sveučilišta u Rijeci. U neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici izgubili su rezultatom 29:26. Presudila je veća uigranost i kvalitetnija klupa Riječana dok našim dečkima čestitamo na iskazanoj borbenosti, htijenju, želji i volji. U utakmici za treće mjesto igrali smo protiv Zagrepčana i izgubili rezultatom 40:28.

Za rukometnu ekipu VEVU-a igrali su: Dino Janković, Boris Polchert, Boško Polhert, Rene Mihaljević, Robert Marković, Renato Ćrić, Arian Jovanović, Dino Vlašić, Goran Babac, Ivan Lasić, Bruno Milošević, Toni Crljenko, Mario Rajšić, Ivica Grubač, Stjepan Kovač i Igor Franić.

 

Poredak:

1. RIJEKA

2. OSIJEK

3. ZAGREB

4. VUKOVAR

 

Futsal

Futsal ekipa VEVU-a igrala je polufinalnu utakmicu protiv ekipe Sveučilišta u Osijeku i izgubila rezultatom 8:1. Ostavši uskraćeni uslugama šestorice standardnih reprezentativaca neposredno pred odlazak u Rovinj nismo bili u mogućnosti parirati raspoloženim Osječanima. Nešto bolji dojam ostavili smo u utakmici za treće mjesto gdje smo izgubili 11:5 od ekipe iz Splita.

Futsal ekipa VEVU-a nastupila je u sastavu: Ognjen Tovilović, Andreas Živković, Sebastijan Petričević, Fabijan Petričević, Filip Cerovski, Borna Marinković, Dejan Mitrović, Kristijan Katušić, Ivan Đurković, Žan Drahotusky, Matej Uhlarik, Marin Ergović, Stjepan Ergović i Tomislav Gredelj.

 

Poredak:

1. OSIJEK

2. ZAGREB

3. SPLIT

4. VUKOVAR

 

Å ah

Å ahistice VEVU-a odigrale su mečeve na završnici protiv ekipa iz Zadra, Osijeka, Zagreba i TVZ-a te se plasirale na četvrto mjesto. Nastupile su u sastavu: Martina Suvala, Ivana Antunović i Klaudija Jurić.

 

Poredak:

1. ZAGREB

2. OSIJEK

3. ZADAR

4. VUKOVAR

5. TVZ

 

Voditelj svih ekipa na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag. cin., v. pred.

 

Čestitamo našim studenticama, studentima i voditelju ekipa!

Objavio: Administrator | 01.06.2018.