RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
U Vukovaru održano Državno studentsko prvenstvo u vaterpolu i plivanju

Sportska udruga studenata Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru je 15. i 16. prosinca 2017. bila domaćin šestoga po redu UniSport H20, Studentskog državnog prvenstva u plivanju i vaterpolu, koja je ugostila devet reprezentacija visokoškolskih ustanova s preko 100 natjecatelja, a natjecanja su se održala na plivalištu Vukovar u Borovu naselju. Od osnutka Veleučilišta ovo je bila prva službena završnica nekog od državnih studentskih prvenstava u gradu Vukovaru. Natjecanje su otvorili ispred Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru prodekan za stručni i znanstveno-istraživački rad i međunarodnu suradnju dr. sc. Nebojša Nešić, v. pred. i ispred grada Vukovara gradonačelnik  Ivan Penava, prof.

U vaterpolu su se za naslov najbolje studentske momčadi borila Sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Zagrebu te Tehničko veleučilište iz Zagreba. Ukupni poredak bio je: 1. Zagreb 2. Tehničko veleučilište iz Zagreba 3. Dubrovnik 4. Osijek

U plivačkom dijelu natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji  nastupilo je devet visokoškolskih ustanova: Zagreb, Dubrovnik, Slavonski Brod, Varaždin, Split, Tehničko veleučilište iz Zagreba, Zadar, Osijek i domaća ekipa Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Za domaću ekipu plivali su Marin Kranjčević, Bruno Milošević, Toni Crljenko, Antonio Ferenčić, Filip Popić i David Mitić. Najveći domaći uspjeh na natjecanju ostvarila je štafeta 4x50 slobodno koja se okitila brončanim odličjem. Za štafetu Vukovara plivali su Toni Crljenko, Antonio Ferenčić, Bruno Milošević i David Mitić.

U ukupnom poretku osvojenih medalja na natjecanju u muškoj i ženskoj konkurenciji pobijedilo je Sveučilište u Zagrebu ispred Tehničkog veleučilišta iz Zagreba i Osječkog sveučilišta.

Voditelj domaće ekipe Vukovara na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v. pred.

Objavio: Administrator | 20.12.2017.