RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Čestitamo! - nogometašice Veleučilišta Vukovar druge, a studenti peti na Državnom studentskom prvenstvu
Međimurske toplice Sveti Martin na Muri bile su od 12. do 14. lipnja 2017. domaćin UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku 2016./2017. god. Natjecanje se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji te je sudjelovalo preko 200 studenata i studentica s 8 visokoškolskih ustanova.

STUDENTI:

U konkurenciji studenata nastupalo je 8 ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po četiri ekipe i igrale su po sistemu "svako sa svakim", najbolje ekipe iz skupina su igrale finalnu utakmicu dok su drugoplasirane ekipe iz skupina igrale za 3.mjesto.

 

Sudionici natjecanja:

"A" - skupina:

1. Sveučilište u Zagrebu

2. Sveučilište u Osijeku

3. Veleučilište u Slavonskom Brodu

4. Sveučilište Sjever (Varaždin)

"B" - skupina:

1. Veleučilište VERN

2. Sveučilište u Splitu

3. Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

4. Veleučilište "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića

U prvom kolu poraženi smo od kasnijih pobjednika natjecanja ekipe Sveučilišta u Splitu rezultatom 5:0 (1:0).Drugu utakmicu pobijedili smo Veleučilište iz Zaprešića rezultatom 3:2. Iako smo na poluvremenu gubili rezultatom 2:0 pokazali smo karakter i zasluženo pobijedili na kraju. Strijelci za Vukovar bili su Filip Cerovski, Drago Lovrić i Fabijan Petričević. U trećem kolu trebala nam je pobjeda protiv VERN-a za borbu na medalje jer smo imali slabiju gol razliku, međutim rezultat je na kraju bio 2:2.U toj utakmici zaista nismo imali sportske sreće (dvije pogođene stative i greda) i promašenih nekoliko stopostotnih šansi dok su Vernovci od ukupno dva udarca prema okviru vrata zabili dva gola. Strijelci za Vukovar bili su Sebastijan Petričević i Drago Lovrić.

Za ekipu Vukovara nastupili su:  Mislav Salopek, Hrvoje Cicvarić, Krešimir Banovac, Ivan Korkutović, Filip Cerovski, Drago Lovrić, Fabijan Petričević, Sebastijan Petričević (cap.), Stjepan Antolović, Mateo Kramečak, Ivan Kujundžija, Ivan Lasić, Filip Denić, Marin Galik, Ivan Đurković i Tomislav Smojvir.

 

STUDENTICE:
U konkurenciji studentica nastupile su samo dvije ekipe. Zbog termina natjecanja (vrijeme ispitnih rokova) u zadnji trenutak otkazale su ekipe Osijeka i Splita. U "finalnoj" utakmici aktualne europske prvakinje ekipa Sveučilišta u Zagrebu pobijedile su našu ekipu Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru rezultatom 5:2 (2:1). Strijelci za našu ekipu bile su Iva Maganić i Lidija Bošnjak. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva gdje su naše djevojke tek pred kraj utakmice dozvolile suparnicama da zabiju dva gola i mirno privedu utakmicu kraju. 
Za ekipu Vukovara nastupile su: Martina Majkovčan, Iva Maganić, Lidija Bošnjak (cap.), Dora Takacz, Matea Markiš, Maja Begić, Asja Cesar, Mirna Cindrić, Mihaela Roguljić, Martina Jelavić, Patricia Bajsar, Martina Ilić  i  Ivana Antunović.
Voditelj ekipa na  natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.


Konačni poredak:


Studenti:
1. Sveučilište u Splitu
2. Sveučilište u Osijeku
3. VERN

4.Veleučilište u Sl. Brodu

5. Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

6.Sveučilište u Zagrebu

7.Sveučilište Sjever

8.Veleučilište u Zaprešiću

Studentice
1. Sveučilište u Zagrebu
2.  Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru
Objavio: Administrator | 26.06.2017.