RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održano 10. Pearsonovo savjetovanje u Zagrebu

U petak, 02. ožujka 2012., na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je 10. Pearsonovo stručno savjetovanje (10th Pearson Conference), na kojem je Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru predstavljao engleski dio Katedre za zajedničke predmete. Okupivši velik broj nastavnika engleskog jezika različitih razina obrazovanja, skup je ponudio vrhunska predavanja Judy Copage (o poučavanju engleskog jezika u najranijoj dobi), Piotra Steinbricha (o mogućnostima predstavljanja slovničkih sadržaja na zanimljiv način) i Davida Catoa (o novim spoznajama i primjeni "mješovitog učenja"). Poticajne rasprave vođene su o obogaćenom učenju, obaviještenom poučavanju i prilagodljivim rješenjima u nastavi engleskog kao stranog jezika.

 

Budući da je, uz Katedru, i Centar za cjeloživotno učenje na Veleučilištu suradnik Pearsonove ispostave u Republici Hrvatskoj preko svoga tečaja Poslovnog engleskog jezika, skup je bio prigoda za daljnje dogovore i produbljivanje odnosa, a nakon prigodne izložbe nove nastavne građe vrlo korisnim tiskovinama, DVD-ima i pomagalima obogaćena je ponovno i veleučilišna Knjižnica.  

 

Pearson, jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća, poručuje kako "Uvijek uči", a i s ovog savjetovanja poslana je dojmljiva poruka: "Vjerujemo u učenje - sve vrste učenja, za sve vrste ljudi, izvedeno na osoban način. Jer gdjegod procvjeta učenje, procvjetaju i ljudi." 

Objavio: Tihomir Živić | 04.03.2012.