RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Lučkom upravom Vukovar

04. srpnja 2014. na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru potpisan je Sporazum o suradnji sa Lučkom upravom Vukovar.

Djelatnosti Lučke uprave Vukovar su: organizacija i nadzor pristajanja i manevriranja plovila u luci, kontrola lučkog prometa, ulazaka i izlazaka prijevoznih sredstava i tereta, održavanje zajedničkih lučkih građevina na lučkom području, izgradnja i modernizacija lučkih građevina u ime Republike Hrvatske, upravljanje nekretninama na lučkom području na kojima lučka uprava ima pravo građenja, upravljanje slobodnom zonom na lučkom području koja je osnovana odlukom Vlade Republike Hrvatske sukladno propisima koji uređuju slobodne zone, nadzor nad radom lučkih operatera i korisnika luke koji obavljaju lučke djelatnosti, u skladu s preuzetim obvezama, marketing i promocija luke na transportnom tržištu, osiguravanje pružanja usluga od općeg interesa ili za koje ne postoji gospodarski interes drugih gospodarskih subjekata, izrada prijedloga planskih dokumenata za razvitak lučkog sustava na unutarnjim vodama, tehnička pomoć tijelima lokalne i područne (regionalne) samouprave na području razvoja luka i pristaništa te drugi poslovi određeni zakonom.

Veleučilište i Lučka uprava Vukovar surađivat će u izvođenju stručne prakse studenata Upravnog studija i Studija trgovine.

Sporazum su potpisale ravnateljica Lučke uprave Vukovar mr.sc. Božana Matoš i v.d. dekanice mr.sc. Sandra Mrvica Mađarac, a potpisivanju je nazočila i pročelnica Upravnog studija dr.sc. Željka Kulenović.

Suradnja s gospodarstvom i sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice neizostavne su zadaće rada Veleučilišta kao društveno odgovorne i javne ustanove. Poticanjem institucijskog (ugovornog) povezivanja Veleučilišta i subjekata iz gospodarskog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici, Veleučilište ima za cilj poboljšanje stručnih (praktičnih) kompetencija svojih studenata.
Objavio: Administrator | 07.07.2014.