RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Futsal reprezentacija osigurala plasman na završnicu

Utakmicama šestog i sedmog kola, održanima 25. i 26. travnja u Zagrebu i Zaprešiću, završen je ligaški dio natjecanja UniSport Futsal Lige te su konačno poznati svi sudionici "final-four" turnira u sklopu Unisport Finalsa na kojima će se odlučiti o tituli nacionalnog prvaka za ak. god. 2016./2017. Na Finalsima koji će se održavati od 18. do 21. svibnja u Biogradu na moru, nastupat će četiri najbolje plasirane ekipe u ligi, a to su Sveučilište u Splitu s osvojenih 18 bodova, zatim najveće iznenađenje lige, naše Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru koje je osvojilo 15 bodova, na trećem mjestu je aktualni europski studentski prvak, ekipa Sveučilišta u Zagrebu  s 13 te na kraju Veleučilište VERN s 12 bodova. Sukladno tome, prva polufinalna utakmica na UniSport Finalsima bit će ona između Sveučilišta u Splitu i VERN-a, dok će se u drugoj susresti Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru i Sveučilište u Zagrebu.

Prije početka posljednja dva kola poredak na tablici bio je gotovo jednak kao i sada, s tim da je ligu predvodilo naše Veleučilište. Pobjedom u 6. kolu rezultatom 5:2 (strijelci: Fabijan Petričević x2, Karlo Majtanić, Filip Cerovski i Ivan Storjak) protiv Sveučilišta u Dubrovniku osigurali smo prolaz na Finalse. U zadnjem kolu protiv domaćina Veleučilišta "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića nastupili smo bez četiri prvotimca te izgubili rezultatom 5:4 (strijelci: Dominik Suton, Robert Krčmar, Josip Grbanović i Fabijan Petričević) i tako na tablici završili kao drugoplasirani iza ekipe Sveučilišta u Splitu. Sveučilište u Zagrebu, u šestom i sedmom kolu pobijedilo je domaćina, Veleučilište "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića rezultatom 6:4, a s Dubrovačkom ekipom je odigrao neriješeno 5:5, zauzevši treće mjesto, dok je četvrto mjesto pripalo Veleučilištu VERN iz Zagreba nakon pobjede od 6:1 nad Sveučilištem u Zadru.

Liga je u svakom slučaju bila zanimljiva i prethodile su joj uzbudljive kvalifikacije u kojima smo odigrali četiri utakmice i redom pobjeđivali ekipe: Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Požegi, Veleučilišta u Å ibeniku i Sveučilište u Rijeci. Među osam najboljih za nastup u futsal ligi kvalificirale su se (uz prethodno nabrojene VERN, Zagreb, Split i Vukovar) ekipe Veleučilište "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Osijeku te Sveučilište u Dubrovniku. Inače, UniSport Futsal liga u ovom se formatu održava treću godinu i predstavlja jednu od perjanica hrvatskog akademskog sporta - kako sportskom, tako i organizacijskom kvalitetom.

Upravo iz tog razloga plasman na UniSport finalse za našu ekipu znači najveći uspjeh muškog  studentskog ekipnog sporta od osnutka Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru 2005. god.

Poredak:

Por

Ekipa

Uta

Bod

+/-

1

Sveučilište u Splitu

7

18

+20

2

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru

7

15

+11

3

Sveučilište u Zagrebu

7

13

+12

4

Veleučilište VERN

7

12

-4

5

Veleučilište Baltazar

7

12

+1

6

Sveučilište u Zadru

7

7

-5

7

Sveučilište u Osijeku

7

4

-21

8

Sveučilište u Dubrovniku

7

1

-14

 

 

U svakom slučaju očito je kako uzbuđenja i dobrih utakmica svakako neće nedostajati u Biogradu na moru, koji će tijekom UniSport Finalsa - od 18. do 21. svibnja okupiti preko 1200 studenata koji će se uz futsal natjecati u košarci, rukometu, odbojci, košarci 3x3, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu i šahu, dok će ih nakon natjecanja na biogradskoj rivi zabavljati koncerti Mladena Grdovića te Prljavog kazališta.

Za ekipu Vukovara nastupili su : Toni Maričić, Karlo Majtanić (cap.), Drago Lovrić, Dominik Suton, Fabijan Petričević, Filip Cerovski, Matej Marinović, Ivan Storjak , Sebastijan Petričević, Josip Grbanović i Robert Krčmar.

Voditelj ekipe: Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.

Objavio: Administrator | 05.05.2017.