RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu - "UniSportH2O"

Na riječkim bazenima "Kantrida" 26. i 27. studenoga 2016. održano je državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu - "UniSport H2O" koje je okupilo preko dvjesto natjecatelja s devet visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

U plivanju i vaterpolu koji su za Hrvatsku bili najtrofejniji na netom održanim EUG Zagreb-Rijeka 2016, sučelili su se predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Puli, Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta iz Zagreba te našeg Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

U vaterpolu, titulu prošlogodišnjeg prvaka, obranila je ekipa Sveučilišta u Splitu. Drugoplasirani su domaćini, ekipa Sveučilišta u Rijeci, dok se broncom okitila ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

U ukupnom poretku plivačkoga natjecanja, najuspješnijom se pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je ekipno najuspješnija bila i u muškoj konkurenciji. Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojilo je Sveučilište u Splitu, ujedno i najuspješnije u ženskoj ekipnoj konkurenciji. Brončana je medalja pripala domaćinima, Sveučilištu u Rijeci.

Naša ekipa u ukupnom poretku plivanja zauzela je odlično peto mjesto. Za ekipu Vukovara nastupili su: Sven Å imunovski, Toni Crljenko, Bruno Milošević, Dino Zrnić i Marin Kranjčević.

Voditelj ekipe bio je Dražen Pejić, mac.cin., v. pred.

Rezultati naših studenata:

4. mjesto: štafeta 4x50 m slobodno (Milošević, Zrnić, Crljenko i Å imunovski), 

14. mjesto: Marin Kranjčević 50 m leptir, 

6. mjesto: Sven Å imunovski 50 m prsno,

11. mjesto: Toni Crljenko 50 m leđno,

13. mjesto: Sven Å imunovski 50 m slobodno,

19. mjesto: Bruno Milošević 50 m slobodno,

30. mjesto: Dino Zrnić 50 m slobodno,

5. mjesto: štafeta 4x50 m mješovito (Milošević, Crljenko, Kranjčević, Å imunovski).

Objavio: Administrator | 02.12.2016.