RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Uspješan nastup AVK VEVU-a na Regati sv. Filipa i Jakova

Već tradicionalno, veslačice i veslači AVK VEVU nastupaju na Regati sv. Filipa i Jakova. Ovogodišnja je održana u petak, 5. svibnja 2012., povodom proslave Dana grada Vukovara. Na Regati je sudjelovalo 10 veslačkih klubova i predstavnici akademskog veslanja iz Zagreba, Osijeka i Vukovara, sa 400 natjecatelja.

Na svečanom otvorenju regate nazočnima se, između ostalih, obratio predsjednik HVK Vukovar Siniša Å ijanović te naglasio kako je i dalje potrebno ulagati u razvoj veslanja s obzirom na bogatu stogodišnju tradiciju koju veslanje ima u gradu Vukovaru, a istodobno i promicati akademski duh, sa svim pozitivnim značajkama koje bavljenje ovim sportom studentima pruža.

U prvoj utrci dana nastupili su ženski akademski osmerci. Vukovarsko Veleučilište nastupilo je s dvjema posadama i oduševilo sve prisutne osvajanjem prvog mjesta prve posade VEVU-a, ispred Učiteljskog fakulteta iz Zagreba. Premijerni nastup imala je druga posada VEVU-a i osvojila treće mjesto. Medalje je dodijelio dekan Veleučilišta u Vukovaru prof. dr. sc. Antun Pintarić.

U posadama akademskih osmeraca VEVU nastupali su:

Prvo mjesto i zlatnu medalju (VEVU1) osvojile su: Ivana Nakić, Marina Krnić, Ana Turkalj, Sabina Ferčec, Ivana Gubić, Antonija Bek, Marija Klaić, Ana Perak i kormilarka Renata Maričić.

Treće mjesto i brončanu medalju (VEVU2) osvojile su: Josipa Brataljenović, Dajana Karatović, Laura Lisjak, Silvija Haček, Ena Živković, Jelena Babić, Vlatka Đanić, Iva Ivanković i kormilarka Josipa Drga.

U posljednjoj utrci dana nastupili su muški akademski osmerci. U zanimljivoj utrci pobijedili su veslači iz Veslačkog kluba Iktus, koji su predstavljali studente iz Osijeka, drugi su bili studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, a treće mjesto osvojili su studenti Veleučilišta u Vukovaru, dok su četvrto mjesto zauzeli studenti Ekonomskog fakulteta iz Zagreba.

Treće mjesto i brončanu medalju (VEVU) osvojili su Sandi Starc, Davor Radić, Davor Tušek, Igor Å imčik, Marko Matanić, Marino Sarajčev, Bruno Marić, Zvonimir Tvorek i kormilarka Josipa Drga.

Za ostvarene uspjehe i uloženi trud svim članovima AVK VEVU upućujemo iskrene čestitke i želimo sreću u daljnjim natjecanjima. Nemjerljivi doprinos ovom uspjehu dali su trener Dalibor Žigić i pomoćni trener Zvonimir Tvorek.

Izvjestitelji: Dalibor Žigić; prof. dr. sc. Antun Pintarić

Objavio: Tihomir Živić | 09.05.2012.