RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Obilježavanje godine Lavoslava Ružičke

Dana 20. prosinca 2006. u sklopu obilježavanja Godine Lavoslava Ružičke na Veleučilištu u Vukovaru, u nazočnosti dekana Veleučilišta, predstavnika Croatia banke iz Zagreba i Vukovara, studenata, nastavnika, suradnika i zaposlenika Veleučilišta, svečano su uručene nagrade najboljim studentima u protekloj akademskoj godini te je održano predavanje na temu "Život i djelo Lavoslava Ružičke".

Nakon uvodnog pozdrava dekana Veleučilišta doc.dr.sc. Antuna Pintarića, predstavnice Croatia banke mr.sc. Vesna Kiprijanovska, voditeljica službe marketinga banke i Katica Ćorić, voditeljica poslovnice Vukovar, uručile su prigodne darove kao i jednokratne novčane potpore našim najboljim studentima u protekloj akademskoj godini na sva tri studijska smjera.

Dekan je istaknuo kako je ovaj čin poticaj studenticama i studentima u njihovom radu  te kako se najbolji prepoznaju i bodre još u fazi studiranja. Ovaj čin treba prerasti u tradiciju Veleučilišta.

Nagrade su primile: Renata Ciprić, studentica trgovine, Sandra Kovačević, studentica upravnog studija i Rajka Petrović, studentica fizioterapije.

Nakon svečane dodjele nagrada najboljim studentima, uslijedilo je predavanje doc.dr.sc. Spomenke Kovač s Odjela za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na temu "Život i djelo Lavoslava Ružičke". Autorica predavanja je na vrlo zanimljiv način napravila retrospektivu Ružičkina životnog i radnog puta od njegovih vukovarskih početaka, preko dosljednosti i upornosti u njegovu znanstvenom radu, uspjeha i ugleda u stručnim krugovima pa sve  do njegove smrti u 89.-toj godini života u Mammernu na Bodenskom jezeru.

Objavio: admin | 4.01.2007.